Nyitókép: AP Photo/Andrew Medichini

 

Sanna Marin finn miniszterelnök drogtesztjének negatív lett az eredménye. A 36 éves kormányfő múlt pénteken végeztette el a tesztet annak érdekében, hogy cáfolni tudja a kábítószer-használat gyanúját, amelyet egy nemrég közzétett bulizós videó váltott ki. Marin vizeletmintáját kábítószerek, például kokain, amfetamin, marihuána és opioidok jelenlétére vizsgálták – mondta Iida Vallin, a miniszterelnök személyes tanácsadója az AFP-nek.

 

„A Sanna Marin miniszterelnök által 2022. augusztus 19-én benyújtott minta nem mutatta ki kábítószer jelenlétét“ – közölte a miniszterelnöki hivatala. „Ez egy összetett drogteszt volt, és nem mi választottuk meg a teszt elvégzésének módját“

 

– részletezte a tanácsadó.

 

A kormányfő támogatására finn nők százai osztanak meg magukról táncolós és bulizós videókat

 hirdetes_300x300  

 

A médiában megjelent és nagy port kavaró videón a finn kormányfő látható, aki egy privát partin táncol és szórakozik a barátaival. Voltak, akik a buli résztvevőinek – a videón is hallható – szavait drogra való utalásként értelmezték, a közösségi oldalakon pedig szenvedélyes vita alakult ki ezzel kapcsolatban. A miniszterelnök határozottan elutasította ezt az állítást, az újságíróknak pedig azt nyilatkozta, hogy drogteszten esett át a gyanú eloszlatása érdekében.

 

Marin korábban azt nyilatkozta a partival kapcsolatban, hogy „a barátaival töltötte az estét“, a videót pedig „magánterületen“ vették fel. Bevallotta, hogy fogyasztott alkoholt, de tagadta, hogy kábítószert használt volna, hozzátette, annak sem volt tanúja, hogy a buli résztvevői közül bárki is drogozott volna. „Életemben nem használtam kábítószert, még fiatalkoromban sem“ – mondta.

 

Kiszivárgott egy videó a finn miniszterelnökről: dagad a botrány a kemény buli után

 

A finn miniszterelnököt 2021 decemberében például amiatt bírálták, hogy részt vett egy táncos mulatságon, ahol a kora reggeli órákig tartózkodott, annak ellenére, hogy tudta, korábban ki volt téve a COVID-19 betegségnek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!