Nyitókép: Twitter/Reuters

 

Az amerikai légierő – Kanada kérésére – megsemmisített egy azonosítatlan, nagy magasságban közlekedő légi eszközt Kanada északnyugati része felett – közölte a kanadai miniszterelnök.

 

Justin Trudeau arról számolt be, hogy Joe Biden amerikai elnökkel egyeztetve adott utasítást az eszköz lelövésére, amelyet – a kanadai légierő gépeivel együttműködve – egy amerikai F-22-es Raptor vadászgép hajtott végre Yukon tartomány felett.

 

Az elmúlt egy hétben ez volt a harmadik objektum, amelyet Észak-Amerika felett lőttek le. Az amerikai hadsereg a múlt hétvégén egy kínai léggömböt semmisített meg, pénteken pedig egy kisautó méretű, meg nem határozott tárgyat lőttek le Alaszka partjainál.

 hirdetes_810x300  

 

Autónagyságú repülőeszközt lőtt le Alaszka fölött az amerikai légierő

 

Trudeau úr megerősítette, hogy ő adta ki a parancsot, miután beszélt Joe Biden amerikai elnökkel.

 

„A kanadai erők most begyűjtik és elemzik a tárgy roncsait” – írta a Twitteren.

 

A legutóbbi, nem részletezett tárgy Yukon középső része felett repült mintegy 40 ezer láb (12 ezer méter) magasságban, és helyi idő szerint szombaton 15:41 körül fogták el – közölte Anita Anand védelmi miniszter újságírókkal.

 

„Kicsinek” és „henger alakúnak” nevezte, de a további részleteket nem árult el a lelőtt objektumról.

 

Anand elmondta, hogy az amerikai határtól „körülbelül 100 mérföldre” fogták be, és hozzátette, hogy „valós fenyegetést jelentett a polgári repülésre”. Hozzátette; „kisebbnek tűnik, mint a múlt szombaton Dél-Karolina partjainál lelőtt léggömb” – az óriási, feltételezett kínai kémballonnál, amely 60 méter magas volt.

 

A Fehér Ház közölte, hogy az objektumot „az elmúlt 24 órában” nyomon követték és megfigyelték.

 

euronews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!