Nyitókép: YouTube/screenshot

 

A fiatal turista, akit júniusban filmre vettek, ahogyan a római Colosseum falába vési saját és barátnője nevét, azt állítja, nem volt tisztában az emlékmű korával. Ezt követően bocsánatot kért Róma polgármesterétől – írta a The Guardian című brit lap.

 

Az angliai Bristolban élő huszonhét éves Ivan Dimitrov bocsánatot kért Róma polgármesterétől, Roberto Gualtieritől, miután egy kulccsal a Colosseum falába véste az „Ivan + Hayley 23” nevet. A férfi, akit az olasz rendőrség ötnapos keresés után Angliából érkezett turistaként azonosított, a levélben azt írta, hogy csak most jött rá a „bűncselekmény súlyosságára”.

 

„Ezekkel a sorokkal szeretnék őszintén bocsánatot kérni az olaszoktól és az egész világtól a műemlékben okozott kárért, amely valóban az egész emberiség öröksége” – áll a levélben.

 hirdetes_300x300  

 

 

A férfi – akit a súlyos pénzbírság mellett börtönbüntetés is fenyeget – azokat is méltatta, akik „áldozatot, törődést és elkötelezettséget vállalnak a Colosseum felbecsülhetetlen történelmi és művészi értékének őrzésére”. Hozzátette: „mély tanulmányozás után értesült az emlékmű régiségéről”.

 

Amennyiben a 27 éves férfit elítélik, 2,5 ezertől 15 ezer euróig terjedő pénzbírság vár rá. Emellett kettőtől öt évig terjedő börtönbüntetéssel is sújthatják. Barátnője, Hayley ellen nem folyik nyomozás, bár az olasz média szerint bűntársnak tekinthető.

 

Dimitro ügyvédje, Alexandro Maria Tirelli azt mondta az Il Messaggeronak, hogy „a fiatal férfi egy olyan külföldi mintaképe, aki könnyelműen hisz abban, hogy Olaszországban minden megengedett, még olyan cselekmény is, amelyet hazájában szigorúan büntetnének“.

 

Keresik azt a turistát, aki felvéste a Colosseum falára a saját és barátnője nevét

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!