Nyitókép: Alexei Danichev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

A Kreml pénteken „hazugságnak” minősítette azokat a pletykákat, amelyek szerint megrendelte volna a Wagner-csoport vezetőjének, Jevgenyij Prigozsinnak a meggyilkolását, aki állítólag szerda este repülőgép-balesetben halt meg. A baleset két hónappal azután történt, hogy Prigozsin felkelést vezetett az orosz hadsereg parancsnoksága ellen.

 

„Sok találgatás kering a repülőgép-szerencsétlenség és az utasok, köztük Jevgenyij Prigozsin tragikus halála körül… Ez az egész abszolút hazugság” – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője egy konferenciabeszélgetésen.

 

„Természetesen Nyugaton ezeket a spekulációkat egy bizonyos nézőpontból mutatják be, és az egész egy teljes hazugság” – tette hozzá Peszkov.

 hirdetes_810x300  

 

Az AP hírügynökség kérdésére, hogy a Kreml hivatalosan is megerősítette-e már Prigozsin halálát, Peszkov Vlagyimir Putyin elnök előző napi kijelentéseire hivatkozott: „Azt mondta, hogy most minden szükséges igazságügyi elemzést, beleértve a genetikai vizsgálatokat is, elvégzik. Ha a hivatalos következtetések készek lesznek a közzétételre, akkor közzétesszük őket”.

 

Putyin megszólalt Prigozsin állítólagos halálával kapcsolatban – méltatta érdemeit

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.