Nyitókép: Ukrainian Parliament Press Office via AP

 

Az új ukrán védelmi miniszternek, Rusztem Umerovnak bizalmat kell építenie az elfogadott döntéseibe, és a katonáknak is prioritást kell élvezniük – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

 

„Több bizalomra van szükségünk. Bizalomra a meghozott döntésekben, a folyamatban lévő beszerzésekben, bizalomra a tervezésben és az utánpótlás beszerzésében, és bizalomra az egységek és az ukrán védelmi rendszer részei közötti kommunikációban” – mondta Zelenszkij, amikor bemutatta Umerovot egy kijevi rendezvényen.

 

Hozzátette: az ukrán hadsereg prioritásának a katonák kell, hogy legyenek. Emellett azt szeretné, ha az új miniszter egyszerűsítené a bürokratikus eljárásokat. „Amennyiben a védelmi erőknél változtatásokra van szükség a katonák javára, akkor ezeknek a változásoknak azonnalinak kell lenniük. Ez mindenre vonatkozik, a katonák idejét és energiáját elvonó bürokratikus eljárásoktól kezdve katonáink ellátásáig” – mondta az ukrán elnök.

 hirdetes_300x300  

 

Zelenszkij szerint mindennel el kell látni az ukrán hadsereget, ami segít megvédeni a katonák életét. „Új hozzáállást kell elfogadnunk az ukrán katonákkal szemben: az emberek nem pótolhatók” –jelentette ki.

 

Umerov védelmi miniszteri posztra való kinevezését szerdán hagyta jóvá az ukrán parlament. Zelenszkij a jelenlegi miniszter, Olekszij Reznyikov lemondását követően jelölte ki, mondván, hogy a minisztériumnak „új megközelítésekre” és más interakciókra van szüksége a hadsereggel és a társadalom egészével. Umerov szerdán, miután kinevezték a posztra, megígérte, hogy mindent megtesz Ukrajna győzelméért, és Ukrajna területének „minden centiméterét” visszaszerzi.

 

Az új ukrán védelmi miniszter azt ígérte, hogy Ukrajna területének minden centiméterét felszabadítják

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!