Nyitókép: AP Photo/Evgeniy Maloletka

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „primitívnek” nevezte Donald Trump amerikai elnökjelölt azon elképzeléseit, hogy a háború gyors befejezéséért cserébe átadják Oroszországnak az ukrán területeket. Az Ukrajinszka Pravda honlapja szerint Zelenszkij ezt a Politiconak adott interjújában mondta.

 

„Nagyon erős érvekre van szükségem. Nincs szükségem fantasztikus ötletre. Valódi ötleteket szeretnék hallani, mert az emberek élete forog kockán” – kommentálta Zelenszkij Trump állítólagos tervét, aki időközben „hamisnak” nevezte ezeket a kijelentéseket.

 

Trump terve a háború befejezésére azt feltételezi, hogy Ukrajna feladja területeit

 hirdetes_810x300  

 

Zelenszkij azt mondta, kész meghallgatni Trump javaslatait a háború befejezésére, de szerinte „ha azok arról szólnak, hogy egyszerűen feladjuk a területeinket, akkor nagyon primitívek”.

 

Az ukrán elnök ugyanakkor tisztelettel beszélt Trumpról, mint vezetőről, akivel konstruktív partnerséget próbál kiépíteni – jegyzi meg a Politico.

 

„Az üzeneteket és az összefüggéseket megfelelő embereken keresztül közvetítettük. Azt mondtuk, hogy szeretnénk, ha Donald Trump eljönne Ukrajnába, mindent a saját szemével látna, és levonná a saját következtetéseit. Mindenesetre készen állok találkozni vele és megbeszélni ezt a kérdést”

 

– hangsúlyozta Zelenszkij.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!