Nyitókép: NatKon X-oldala

 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Nigel Farage Brexit-párti brit politikus is felszólalt volna azon a mai brüsszeli konferencián, melynek megvalósulását a város török bevándorlók gyermekeként született szélsőbalos, belga polgármestere, Emir Kir a karhatalom segítségével megakadályozta.

 

Brüsszel egyik városrészének vezetője a Mandiner beszámolója szerint az áram elvágásával is fenyegetőzött azért, hogy az esemény félbeszakadjon. A békepárti, migrációellenes Nemzeti Konzervativizmus Konferenciára a rendőrség is kivonult.

 

 hirdetes_810x300  

 

 A polgármester szerint „a közrend súlyos megzavarásától kell tartani […] ha jelen rendezvényt engedélyezik”, ugyanis „nyilvánvalóan provokatív és diszkriminatív jellegű, hogy az érintett személyiségek között vannak olyanok, akiket tradicionalistáknak, homofóboknak, az emberi jogokat és a kisebbségeket nem tisztelőknek tartanak; ide sorolható a politikai iszlámról szóló vitatott művek szerzője is” 

 

– írta a szervezőknek küldött levelében a török szélsőbaloldalhoz köthető belga politikus.

 

Micskó András: Skandallum Brüsszelben

 

A konferencia jelenleg információink szerint úgy zajlik, hogy aki bent van, az mardhat, aki távozik, az már nem mehet vissza, és aki kint ragadt, azt már nem engedik be a konferencia helyszínére.

 

Nigel Farage példátlan eljárást emlegetett, Orbán Viktor szerint Brüsszel szintet lépett.

 

 

„Brüsszel szintet lépett. Ha valaki kiáll a béke mellett, azt egyszerűen betiltják. Nincs mese, június 9-én kell elmondanunk, hogy nem kérünk a háborúból!”

 

– fogalmazott a magyar miniszterelnök közösségi oldalán. Orbán ma 16.00 órakor Mateusz Morawiecki és Fabrice Leggeri mellett az Európai Parlamentben is felszólal a Brüsszelben a napokban elfogadott, a tagországokra rákényszerített migránspaktummal kapcsolatban.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.