Károly, Karola
 • HUF: 360.66
 • USD: 1.21
 • 1 °C
 • 7 °C
Mindennapjaink

Felvidéken továbbra sem az MKP, hanem Világi Oszkár a magyar kormány elsőszámú stratégiai partnere

A magyar kormány a felajánlás lebonyolítására nem stratégiai partnerét, hanem Világi Oszkár körét kérte fel

Nyitókép: kukkonia.sk

 

Bár az MKP minden lehetséges fórumon igyekszik hangsúlyozni, hogy ők a magyar kormány stratégiai partnere, van egy gazdasági szereplő, aki tőlük is „stratégiaibb“ kapcsolatokat ápol a magyar kormányzattal.

 

Ezt látszik alátámasztani az a mai adományozási bejelentés is, melynek során több százezer szájmaszk érkezett a Felvidékre.

 

MKP helyett Kukkonia – nem először

 

A magyar kormány a felajánlás lebonyolítására nem a stratégiai partnernek nevezett MKP-t, sem valamelyik hozzá közeli civil szervezetet, hanem egy Világi Oszkárhoz köthető társulást kért fel. Nem először.

 

A DAC mezein is látható Kukkonia így 400 ezer egészségügyi maszk elosztásában segédkezhetett, mely a magyar Külgazdasági- és Külügyminisztérium közreműködésével érkezett Szlovákiába. A maszkokat egy magánvállalat, a Chi Fu Investnent és annak kínai származású, de magyar állampolgárságú vezetője ajánlotta fel a koronavírus elleni harc jegyében szerte a Kárpát-medencében.

 

Kép: kukkonia.sk

 

A Kukkonia társulás képviseletében Világi Réka elmondta, hogy a maszkok elosztása érdekében 165 településsel, alapiskolákkal, nyugdíjas-, illetve szociális otthonokkal, kórházakkal és egyéb intézményekkel vették fel a kapcsolatot.

 

„Az adományok jelentős része a települések polgármesterein keresztül jut majd el a rászoruló magyarokhoz“

 

– olvasható a Kukkonia nyilatkozatában.

 

Kép forrása: kukkonia.sk

 

A nemes felajánlás pozitív üzenetének hatásából így nem a „zegységre“ törekvő felvidéki magyar politikai szereplők, illetve azok holdudvara, hanem a leggazdagabb felvidéki magyar oligarcha, Világi Oszkár és köre húzhat hasznot.

 

A maszkok ünnepélyes átadására november 30-án került sor, többek között Pető Tibor, Magyarország szlovákiai nagykövetének részvételével.

 

RMDSZ, HMDK, VMSZ, MKP Világi

 

Hasonló felajánlás természetesen más határon túli magyar közösségek irányába is történt. Erdély esetében a segítségnyújtást és annak marketing  értékét az RMDSZ hasznosította, ugyanez történt a Délvidéken és Horvátországban is.

 

 

Mindkét területen maga a helyi politikum (Romániában az RMDSZ,  Szerbiában Pásztor István és a VMSZ, Horvátországban a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége) kommunikálhatta a felajánlást.

 

Felvidék esetében azonban immár másodszor nem így történt.

 

Koronavírus-járvány idején: Míg Erdélyben az RMDSZ, Felvidéken az MKP helyett Világi Oszkár a magyar kormány stratégiai partnere

 

Az eseményen egyébként az egyik intézmény fenntartójaként Polák László, Ekecs “örökös“ polgármestere, az MKP megyei képviselője is feltűnt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 18 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Zoltan
2020. nov. 30. 19:32

Ez logikus az mkp leragott csont hzds,sdku ,stb a folyamat visszafordithatatlan ,uj part kell ez a felvideki magyar politikai megoldas.

HU-lala
2020. dec. 01. 10:34

A megélhetési politikusainkat a maszk nem érdekli,csak a lóvé,azt szeretik osztogatni.

  Fehér István
  2020. dec. 01. 16:24

  Önmaguknak...

Hmmm
2020. dec. 01. 14:27

A szlovákiai magyar pártoknak (azt sem tudom mennyi van már) összesen nincs olyan befolyásuk mint Oszi bácsinak egymagában. Ezt nagyon jól tudja Viktor apánk is

  Gerembes Karcsi
  2020. dec. 03. 15:36

  Igy igaz annyi van már mit kobor eben a bolha! Elég nekünk egy igaz magyar szivu párt ami kiáll a felvidéki magyar emberekért . Éjen Horthy éjen Szálasi és Orbán

Hu-lala
2020. dec. 01. 17:44

Fehér István-ott a pont,köszönöm.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket