Nyitókép: Körkép.sk

 

Bár a görögdinnye egyre inkább egész évben elérhető termékké válik, de aki kóstolta az igazi hazait, az inkább megvárja, míg azok is beérnek.

 

A Bagin családi farm sok minden más mellett immár negyven éve foglalkozik dinnyetermesztéssel. Az utóbbi években egyértelműen a Felvidék legjobb termelői közé küzdötték fel magukat. Mindezt úgy, hogy kizárólag saját termékeiket árulják.

 

A dinnye útja a földekről a tányérig – avagy a Bagin-sztori (Nagykép)

 hirdetes_300x300  

 

Múlt hét szerdától pedig ők is beindították az idei dinnyeszezon, a vásárlók nagy örömére. Ott jártunkkor bizony egymásnak adták a „kilincset“ a vásárlók.

 

 

A Bagin Roland és Tamás, valamint a család többi tagja által működtetett dinnyetermesztés egyre ismertebb nemcsak a Csallóközben, hanem a szélesebb régióban is. Napi szinten járnak hozzájuk vásárolni Pozsonyból, Szencről, Komáromból, de akár még távolabbról is.

 

A Gúta és Nemesócsa között fél úton, a főút mellett kialakított egyedi elárusítóhelyüket széleskörben ismerik. Mi több, az idei szezon előtt ki is csinosították azt. A hely új, cserepezett fabódét, valamint életnagyságú, fából faragott figurát is kapott. Gazsi így folyamatosan ellenőrzi a friss sárga és görögdinnye állandó stabil minőségét. Mindezt annak érdekében, hogy a vásárlók a legjobbat kaphassák.

 

 

Aki valóban édes, első osztályú dinnyére vágyik, az hétfő és vasárnap között, tehát a hét minden napján reggel 9 és este 8 óra között keresse fel Baginékat Gúta és Nemesócsa között. Nem fogja megbánni.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.