Nyitókép: eletszepitok.hu

 

Amennyiben azt szeretnénk, hogy gyermekünknek karácsonyig válaszoljon a Jézuska, úgy legkésőbb pénteken, december 17-én fel kell adnunk neki a levelet. A fontos dátumra a szlovák posta szóvivője, Iveta Dorčáková hívta fel a figyelmet.

 

A gyerekek küldhetnek képeslapot, levelet, rajzot a Jézuskának, aki erre válaszol és még egy apróságot is küld ajándékba. Idén először a Jézuska magyarul is válaszol a gyerekeknek, miután Gyimesi György (OLaNO) parlamenti képviselő ezt elintézte a Szlovák Posta vezetőjével.

 

“Kedves szülők, kedves gyerekek, bátran használják az anyanyelvüket, bátran írjanak a Jézuskának magyarul és a válaszlevelet is természetesen magyarul fogják megkapni. Ez is egy kicsi lépés ahhoz, hogy egyenlők legyünk, és hogy otthon érezzük magunkat az országunkban”

 

közölte közösségi oldalán még novemberben Gyimesi.

 hirdetes_300x300  

 

Gyimesi: Holnaptól már magyarul is válaszol a Jézuska

Idén idáig mintegy 46 ezer küldemény érkezett a Jézuskához, ebből nagyjából 2500-at külföldről – főleg Taiwanról, Oroszországból, Hongkongból és Németországból – küldtek. A posta 158 válaszlevelet küldött látáskárosult gyerekeknek.

 

A posta közlése szerint a klasszikus ajándéklistán túl a gyerekek írnak levelükben barátaikról is, akikkel szeretnének több időt együtt tölteni.

 

A gyerekek kívánságaikat, üzeneteiket, rajzaikat bármilyen képeslapon elküldhetik, vagy akár levelet is írhatnak. A borítékot a Jézuskának (Ježiško) kell címezni a 999 99-es irányítószámmal kiegészítve.

 

Képeslapot mobilról vagy számítógépről is lehet küldeni a „Moja pohľadnica” applikáción keresztül, ahol saját motívumokkal, fotókkal is elkészíthető az üdvözlőlap, vagy akár a posta sablonjai közül is lehet választani. A posta a képeslapot kinyomtatja és továbbítja a Jézuskának. Fontos, hogy tüntessük fel címünket, ahova a válaszlevelet várjuk.

 

A Jézuskának küldött rajzok közül szakmai zsűri választja ki a legszebbet, mely jövőre bélyeg formájában köszön majd vissza.

 

Körkép.sk, teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.