Még péntekig fel lehet adni a leveleket a Jézuskának - Körkép.sk
Dóra, Dorottya
  • HUF: 388.38
  • USD: 1.08
  • -5 °C
  • 2 °C
Mindennapjaink

Még péntekig fel lehet adni a leveleket a Jézuskának

A Jézuska idén már magyarul is válaszol a felvidéki gyerekeknek

Nyitókép: eletszepitok.hu

 

Amennyiben azt szeretnénk, hogy gyermekünknek karácsonyig válaszoljon a Jézuska, úgy legkésőbb pénteken, december 17-én fel kell adnunk neki a levelet. A fontos dátumra a szlovák posta szóvivője, Iveta Dorčáková hívta fel a figyelmet.

 

A gyerekek küldhetnek képeslapot, levelet, rajzot a Jézuskának, aki erre válaszol és még egy apróságot is küld ajándékba. Idén először a Jézuska magyarul is válaszol a gyerekeknek, miután Gyimesi György (OLaNO) parlamenti képviselő ezt elintézte a Szlovák Posta vezetőjével.

 

“Kedves szülők, kedves gyerekek, bátran használják az anyanyelvüket, bátran írjanak a Jézuskának magyarul és a válaszlevelet is természetesen magyarul fogják megkapni. Ez is egy kicsi lépés ahhoz, hogy egyenlők legyünk, és hogy otthon érezzük magunkat az országunkban”

 

SJE Nyílt nap

közölte közösségi oldalán még novemberben Gyimesi.

 

Gyimesi: Holnaptól már magyarul is válaszol a Jézuska

Idén idáig mintegy 46 ezer küldemény érkezett a Jézuskához, ebből nagyjából 2500-at külföldről – főleg Taiwanról, Oroszországból, Hongkongból és Németországból – küldtek. A posta 158 válaszlevelet küldött látáskárosult gyerekeknek.

 

A posta közlése szerint a klasszikus ajándéklistán túl a gyerekek írnak levelükben barátaikról is, akikkel szeretnének több időt együtt tölteni.

 

A gyerekek kívánságaikat, üzeneteiket, rajzaikat bármilyen képeslapon elküldhetik, vagy akár levelet is írhatnak. A borítékot a Jézuskának (Ježiško) kell címezni a 999 99-es irányítószámmal kiegészítve.

 

Képeslapot mobilról vagy számítógépről is lehet küldeni a “Moja pohľadnica” applikáción keresztül, ahol saját motívumokkal, fotókkal is elkészíthető az üdvözlőlap, vagy akár a posta sablonjai közül is lehet választani. A posta a képeslapot kinyomtatja és továbbítja a Jézuskának. Fontos, hogy tüntessük fel címünket, ahova a válaszlevelet várjuk.

 

A Jézuskának küldött rajzok közül szakmai zsűri választja ki a legszebbet, mely jövőre bélyeg formájában köszön majd vissza.

 

Körkép.sk, teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket