Nyitókép: SITA

 

Igencsak magukra haragították a felvidéki magyarságot legutóbbi kijelentésükkel a Most-Hídból távozott nemzetárulók, Solymos László és Rigó Konrád.

 

A migránsok kapcsán a magyar kormányt, Orbán Viktort és a Szövetséget mocskoló, rágalmazó nyilatkozatukat szinte egy emberként utasította el a felvidéki magyar közösség. 

 

Botrány: A Most-Híd közvetve azzal vádolja Magyarországot, hogy migránsokat szállít a szlovák határra

 hirdetes_300x300  

 

Solymosék ezzel beleálltak abba a liberális, progresszív kánonba, mely hirtelen felfedezte magának a migránstémát, miközben azokat támadja és kritizálja most hirtelen, akik az elmúlt években reálisan tettek a migránsáradat visszaszorítása érdekében, nem pedig elbagatellizálták azt.

 

Az ilyen kijelentések is bizonyítják, hogy nem az emberek valós problémáit kívánják oldani, hanem ideológiai csatákat akarnak vívni. Mi ebben nem veszünk részt”

 

– reagált a Körkép.sk azon kérdésére Forró Krisztián pártelnök a Szövetség sajóosztályán keresztül, hogy osztja-e a párt Solymos László álláspontját, miszerint a magyar kormánynak közvetve köze van a migránsok megjelenéséhez Dél-Szlovákiában.

 

A Most-Hídból kivált politikus szerint ugyanis Orbán Viktor így próbálja befolyásolni a szlovákiai parlamenti választásokat, így segítve a Robert Fico vezette Smert.

 

„Azok a személyek, akik önös érdekeiket helyezték a közösség érdekei elé, távoztak a pártból. A Híd-platfrom 85%-a, melyik maradt a pártban, továbbra is a felvidéki magyarságért és az általunk lakott városokért, falvakért kívánnak dolgozni”

 

– tolmácsolta Forró reakcióját a sajtóosztály kérdésünkre, hogy hiba volt-e összeállni a Solymos vezette Most-Híddal a Szövetségen belül.

Hamran országos rendőrfőkapitány: Az illegális migránsok között két terroristát azonosítottunk

 

Az egykori hidasok kampánytémát csinálva a migránsáradatból az elmúlt napokban arra utasították a Szövetséget, hogy a Fidesz stratégiai partnereként szólítsák fel a magyar kormánypártot, hogy ne befolyásolja a szlovákiai választásokat.

 

A Szövetség ezzel kapcsolatban portálunknak úgy fogalmazott,

 

mi a felvidéki magyarok és a magyarokkal a régiónkban együtt élők gondjaival kívánunk foglalkozni. Látjuk, hogy a központi kormány a migránskérdést félvállról vette, holott már júniusban figyelmeztettünk a jelenség súlyosságára.”

 

Kerestük a magyar kormányt is a témával kapcsolatban, de Szentkirályi Alexandra kormányszóvívő nem reagált az ellenük felhozott vádakkal kapcsolatos kérdésekre.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.