Nyitókép: SITA

 

Fennakadást okoz a közlekedésben és halálos áldozatokat is követelt a Ciarán nevű vihar Belgiumban, Hollandiában és Németországban, egy ötéves gyerek halálát letört faág okozta a belgiumi Gent egyik játszóterén.

 

Két ember halálát okozta az óránként gyakran több mint 100 kilométeres sebességgel tomboló Ciarán nevű vihar Belgiumban. Az egyik áldozatra a nyugat belgiumi Gent belvárosában dőlt egy fa, társa lábát törte és egyéb súlyos sérüléseket szenvedett. Szintén Gentben egy ötéves gyermek halt meg, akire letört faág zuhant egy játszótéren. Ugyanekkor egy másik gyermek is megsérült.

 

 hirdetes_300x300  

 

Waves crash behind a fishing boat at Folkestone harbour, England, Thursday, Nov, 2, 2023, as Storm Ciaran brings high winds and heavy rain along the south coast of England. (Gareth Fuller/PA via AP)

 

A KLM holland légitársaság megerősítette, hogy csütörtök déltől 18 óráig törölte az összes érkező és induló járatát a Ciarán vihar miatt. A járattörlések legkevesebb 200 induló és érkező repülőgépet érintettek.  A vihar miatt Rotterdam tengeri kikötője bezárta az összes konténerterminált. A nagyobb tengerjáró hajók a nyílt vízen várakoznak.

 

 

Spanyolországból is áldozatról számoltak be. Madrid központjában egy nőt ütött agyon az egyik kidőlt fa, további hárman megsérültek.

 

Bajorországban egy 46 éves nő halálhírét jelentették, aki a férjével és két gyerekével volt családi kiránduláson, amikor a Harz hegységben a Rammeslbert csúcstól nem messze ráesett egy fa.

 

A szél erőssége Nyugat-Európában helyenként elérte a 270 kilométer/órát.

 

Térségünkben viharos széllel és esővel érkezik a hidegfront csütörtökön. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

 

MTI, TA SR, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!