Nyitókép: Tripadvisor

 

A következő téli szezonban a pozsonyi repülőtérről új egzotikus úti célok helyszíneire indulnak járatok. Az afrikai Zanzibár szigetén kívül – ahová már közlekednek járatok – a szlovákiai polgárok két másik szigetre, a thaiföldi Phuketre és az afrikai Mauritiusra utazhatnak majd.

 

Mindkét újdonságot a 2023-ban a szlovák piacra visszatért Čedok utazási iroda biztosítja a Neos olasz légitársasággal együttműködve. A charterjáratokon először fog Pozsonyból Délkelet-Ázsiába és az Indiai-óceán egyik szigetére repülni a 355 utas befogadására alkalmas modern Boeing 787-9 Dreamliner. Mauritiusra a téli menetrend szerint október végétől szerdánként, Phuketre pedig csütörtökönként indul járat.

 

„Mindkét szigetre Pozsonyból egy modern repülő fog közlekedni, közvetlenül Thaiföldre körülbelül tizenegy órás repülőúttal, Mauritiusra pedig rövid átszállással” – mondta Juraj Sliacky, a szlovákiai Čedok menedzsere.

 hirdetes_810x300  

 

A Neos légitársaság kereskedelmi igazgatója, Aldo Sarnataro arról tájékoztatott, hogy a Čedokkal megújítják és bővítik a partnerséget, miközben néhány hónap alatt több mint 6000 utast szállítottak Csehországból Thaiföldre.

 

Kibővített ajánlat a nyári szezonra

 

A Čedok az idei nyári szezonra is kibővített ajánlatot mutatott be szlovákiai indulással. Az utazási iroda hat újdonsággal készült Pozsony számára. A fővárosból az utasok közvetlenül az egyiptomi Marsa Matrouh üdülőhelyre, a görög Korfu szigetére, a portugáliai Madeira szigetére, a tunéziai Djerba szigetére, valamint a bulgáriai Várnába repülhetnek.

 

Továbbra is indítanak járatokat Albániába, Mallorcára és Krétára. A Pozsonyból Podgoricába tartó rendszeres járatoknak köszönhetően a szlovákiai polgárok Montenegróba is választhatnak utakat. Szintén az újdonságok közé tartozik a török ​​Antalya közvetlenül Poprádról, Rodos vagy Tirana Kassáról, ahonnan a törökországi utak is folytatódnak. Összességében közel húsz célállomásra utazhatnak közvetlen járatokkal a szlovákiai nyaralók az említett utazási irodával, míg a nyári elővételben Albánia, Törökország, Görögország, Tunézia vagy Bulgária iránt a legnagyobb az érdeklődés.

 

Három új célállomás Kassáról

 

Júniustól három új célállomásra repülhetnek a kassai utasok a Čedokkal. A nyári szezonban az utazási iroda először kínál indulásokat a kelet-szlovákiai metropoliszból. Amint azt Kateřina Pavlíková, a Čedok szóvivője a sajtótájékoztatón kifejtette, a nyaralók Albánia fővárosába, Tiranába, a görög Rodosz szigetére, valamint a török ​​riviérára, vagyis Antalyára mehetnek majd. Az első járat június 10-én indul Albániába.

 

Pavlíkova hangsúlyozta, úgy döntöttek, hogy visszatérnek a régiókba, és Szlovákiában fiókokat nyitnak, ahol az ügyfelek tanácsot kérhetnek nyaralásukkal kapcsolatban. Az elmúlt évben hetet nyitottak meg, Pozsonyban, Zsolnán, Kassán, Besztercebányán és Nagyszombatban.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!