Nyitókép forrása: KL

 

Úgy tűnik, hogy egy árnyalattal melegebb idő köszönt be tájainkra egy ciklonnak köszönhetően. Ez viszont nem jelenti azt, hogy kellemes időnk is lesz, ugyanis a front esőt, zivatarokat, az északi országrészben havazást hoz magával.

 

Az iMeteo meteorológiai portál úgy fogalmaz, hogy hétfőn egyetlen nap alatt lehetett megtapasztalni mind a négy évszak időjárását. Nem túloznak, még a déli járásokban is pár fok volt kora délelőtt, de voltak régiók, ahol a nap áttörte a felhőréteget, majd estére újra lehűlt a levegő – északabbra fagyok is voltak.

 

A jó hír azonban az, hogy az előrejelzések szerint ez volt az utolsó rendkívül hűvös esténk. Az új front borongós időt hoz magával, a felhőréteg megakadályozza a nagyobb esti lehűléseket.

 

 hirdetes_810x300  

A rossz hír az, hogy nem épp szabadidőprogramokra alkalmas időjárás vár ránk. A Biruta névre keresztelt ciklon az ország egyes részeibe kiadós esőket és a nappali csúcshőmérséklet csökkenését hozza magával, más országrészekben zivatarok várhatók.

 

Az Erdőháton és Pozsony környékén Ausztria felől érkezik majd jelentős csapadék már kedden, illetve szerdára virradóra. Szerdán az egész ország területén eső várható. A legtöbb csapadék szerdán Nyugat-Szlovákiában várható, 20-30 mm-nyi – kétszer annyi, mint az ország többi részében.

 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul, az északnyugati végeken 8 és 13 fok. Itt este -2 és +3 fok közé hűlik a levegő, és havazni is fog.

 

Ami a déli járásokat illeti, itt másfajta szélsőségekre kell számítani. Szerdán délután kettészakad az ország: északon havazni fog, délen, különösen Délnyugat-Szlovákiában zivatarokra kell számítani.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!