Képek: Pásztor Péter

 

2024. április 22-én került sor az Ifjúság utcai alapiskolák új atlétikai pályájának ünnepélyes átadójára Ipolyságon.

 

A Sporttámogatási Alap igazgatótanácsa még 2023. június 30-án hagyta jóvá mintegy 33 millió euró átcsoportosítását a sportinfrastruktúra építésére, újjáépítésére és korszerűsítésére Szlovákiában. A pályázati felhívás keretében a Sporttámogatási Alaphoz beérkezett 199 pályázatból 85 projektet hagytak jóvá, köztük Ipolyságét is.

 

 hirdetes_810x300  

 

 

 

Az Észak lakótelep két alapiskolája, a Pongrácz Lajos Alapiskola és a Janko Kráľ Alapiskola új, korszerű és biztonságos, közös atlétikai futópályával gazdagodott, de megújult a pálya melletti távolugró- és súlylökő pálya is. A felújítás összköltsége 137 576,63 euró, melyhez az alap 91 650,88 euróval járult hozzá.

 

Ipolyság városa nem első alkalommal pályázott az alaphoz, az atlétikai pálya évek óta nagyon rossz állapotban van. Az előző tervezet nem járt sikerrel.

 

 

 

 

A Pongrácz Lajos Alapiskola és a Janko Kráľ Alapiskola által közösen használt pálya korszerűsítése hozzájárul a jövőben a sport minőségi oktatásához, mindamellett bővült a városban elérhető sportolási lehetőségek száma is.

 

Körkép.sk, sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!