Nyitókép forrása: pixabay.com

 

Nem mindennapi eset végére került pont a minap. A bíróság felmentette azt a 40 éves belga férfit, akit két évvel ezelőtt a rendőrség ittas vezetés miatt állított elő, de ő azr állította, hogy nem ivott. A bíróság megállapította, hogy a vádlott tényleg egy rendkívül ritka betegségben szenved, amely során a test saját alkoholt termelt, és emiatt lett pozitív az alkoholtesztje.

 

A 40 éves férfi sikeresen bizonyította, hogy valóban úgynevezett önsörfőző-szindrómában szenved (ABS), ami szénhidrátok erjedését okozza a gyomorban és a belekben. Ez növeli az alkoholszintet a vérében, és a hagyományos alkoholfogyasztáshoz hasonló, de enyhébb tüneteket okoz. A szakértők úgy vélik, hogy nem vele született rendellenességről van szó, hanem egy már meglévő emésztőrendszeri betegség tünetéről.

 

A tudósok jelenleg a világon csak 20 regisztrált ABS-esetről tudnak, de sokan úgy vélik, hogy alábecsülik a betegség elterjedtségét.

 

 hirdetes_810x300  

A szóban forgó perben három különálló orvosi szakvéleménnyel sikerült bizonyítani a férfi ártatlanságát. A bíróság elismerte, hogy az eset során előre nem látható tényezők vonatkoztak a férfi esetére, és ezért felmentik a vádak alól.

 

A férfit 2022 áprilisában állították elő ittas vezetésért, a szonda 0,91 mg/l alkoholszintet mutatott ki, egy hónappal később 0,71 mg/l szinttel fogták el. Belgiumban a törvény által megengedett határérték 0,22 mg/l.

 

A férfit 2019-ben pénzbírsággal és jogosítványa felfüggesztésével büntették a hatóságok, mivel már akkor is ittas vezetésnek vélték „állapotát”.

 

Az egész ügy igazi csattanója, hogy a férfi, aki önsörfőző-szindrómával küzd, egy sörgyárban dolgozik…

 

Körkép.sk, france24.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.