Válasz Keszegh Béla mai blogjára – Bumm, 2010. január 4.

Jól alakul a 2010/2011-es évforduló. Rövid időn belül immár a második fontos cikk jelenik meg a szlovákiai magyar médiában rólunk, mely jobb sorsra érdemes közösségünk jövőbeli sorsával foglalkozik. Párkányer kolléga korábbi írása után ma Méla Béla blogger ragadott billentyűzetet, foglalva össze MKP-val kapcsolatos gondolatait. A továbbiakban az utóbbira szánt válaszom következik, a cikk eddigi hozzászólásai itt találhatók.

(A Körképen nem megszokott, személyes hangnemért elnézést kérek az olvasóktól, de a szerzővel évek óta ismerjük egymást).

"Ám legyen:

Béla, elismerem, hogy jó megfigyelő vagy, aki le is tudja írni, amit lát. Ha lehetne, sokkal inkább Téged klónoználak, mint egypár, az MKP-ban hátra maradt egyént. Ebben egyetértünk.

 hirdetes_300x300  

Viszont: vitán felül színvonalas bejegyzésed a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető másnak, mint csapdának, melynek egyetlen célja, hogy megpróbálja újra belemanőverezni  az MKP-t abba a helyzetbe, mely júniusban egyszer már a vesztét okozta.

"…akkor került az MKP élére egy mérsékelt hang, amikor egy keményebb hangnak jött el az ideje" – írod.

Te is tudod, én is, hogy se Dunaszerdahelyen, se Somorján, se Nagymegyeren, de még Komáromban sem a "kemény hangnak" köszönhetően verte meg az MKP a Hidat. Épp ellenkezőleg. A józan, higgadt, fiatalos, lehetőleg kétnyelvű, alternatívát felvonultató hangnemnek. A hiteles arcoknak, a pozitív és nem negatív kapmánynak. Ezt, az önkormányzati választásokon lokálisan megszerzett know-how-t, és nem az általad erőltetett zsákutca stratégiát kéne a pártnak tovább vinnie és országosan kiterjeszteni ahhoz, hogy a Most-Híd, ha csak nem változtat eddigi politikáján, idővel megverje saját magát. A választói akarat feltérképezése, válaszkeresés és folyamatos lekommunikálása mellett, mint írtam.

Felhívnám továbbá a figyelmed arra a logikai hibára, miszerint épp a kettős államporgárság felvételét defináló "magyarkodást" valószinűsíted Berényi  József hattyúdalának, mely "keményebb hangot" egyébként Te magad követelsz (sic.). Mindemellett még egyetérthetünk abban, hogy az MKP országos kommunikációja pillanatnyilag nem konkurenciaképes.

Csak egy mérsékelt, ámde határozott MKP lehet képes kemény, izzadságos munka, valódi megújulás után (egyelőre nincs így) visszakapaszkodni a parlamentbe. Minden más, általad javasolt jótanács véleményem szerint tévedés, rosszabb esetben csapda. Mégha a felvetett téma fontos is, és függetlenül attól, ki mit gondol, érez, megvitatása közösségünk érdekét szolgálja.

Király Zsolt

Ha tetszett az írás, csatlakozz  a Körkép Facebook-rajongói oldalához!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!