Mottó:

Csapzottan ér haza a skót fiú, és büszkén újságolja a szüleinek: 
– Egész úton hazafelé a busz mögött szaladtam, és így megspóroltam 50 pennyt. Erre az apja rámordul: 
– Bolond vagy te! Ha egy taxi mögött szaladtál volna, akkor 5 fontot is megspórolhattál volna!

Bugár, Solymos és Érsek ugyanígy járt. Egy magyar szempontból vállalhatatlan, rendkívül gyenge törvényjavaslattal buktak el a parlamentben, majd hogy Bugár arculatvesztését ellensúlyozzák, beáldozták A. Nagy László kormánybiztost. Aki hasonló törvényjavaslaton dolgozott a Kormányhivatalban, ennek sorsa azonban lemondásáig nem derült ki.

Kövesd a Körképet a Facebookon is!

Leplezzék tehát bárhogy, valójában  a vegyespárt elnöke mondott csődöt, kiderült ugyanis a spolupráca valós politikai súlya. „Fél év múlva ismét beterjesztjük, de az már egy durvább verzió lesz” – ígéri. Akkor nem lett volna ésszerűbb már most megtenni? Ez már Ficonak is túl átlátszó volt.

trollfosztas1
Kép: Trollfosztás mém

A blöff gyanúját igazolja a tervezet parlamenti előterjesztőjének személye is. Érsek Árpád, mint ismert, nem éppen egy boszorkányos tehetségű szónok, nem a Most-Híd Cicerója. Sokkal inkább a párt. A célnak tehát megfelelt.

Ami viszont nekünk, szlovákiai magyaroknak nem felel meg, az Bugár Béla népszerűségének öncélúsága. Mert mi haszna van a rohamosan fogyó szlovákiai magyarságnak abból, hogy Bélát rendszeresen az ország legnépszerűbb politikusai között mérik?

 hirdetes_300x300  

Egy újabb hasonlattal élve, érdekérvényesítő képessége a magyar közösség szempontjából olyan gyenge, mint Quasimodo hátúszásban

Király Zsolt

Nyitókép: Új Szó

 Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!