Mi kell Bugár lemondásához? - Körkép.sk
Dóra, Dorottya
 • HUF: 388.38
 • USD: 1.08
 • -5 °C
 • 2 °C
politika

Mi kell Bugár lemondásához?

Mottó:

Csapzottan ér haza a skót fiú, és büszkén újságolja a szüleinek: 
– Egész úton hazafelé a busz mögött szaladtam, és így megspóroltam 50 pennyt. Erre az apja rámordul: 
– Bolond vagy te! Ha egy taxi mögött szaladtál volna, akkor 5 fontot is megspórolhattál volna!

Bugár, Solymos és Érsek ugyanígy járt. Egy magyar szempontból vállalhatatlan, rendkívül gyenge törvényjavaslattal buktak el a parlamentben, majd hogy Bugár arculatvesztését ellensúlyozzák, beáldozták A. Nagy László kormánybiztost. Aki hasonló törvényjavaslaton dolgozott a Kormányhivatalban, ennek sorsa azonban lemondásáig nem derült ki.

Kövesd a Körképet a Facebookon is!

Leplezzék tehát bárhogy, valójában  a vegyespárt elnöke mondott csődöt, kiderült ugyanis a spolupráca valós politikai súlya. „Fél év múlva ismét beterjesztjük, de az már egy durvább verzió lesz” – ígéri. Akkor nem lett volna ésszerűbb már most megtenni? Ez már Ficonak is túl átlátszó volt.

trollfosztas1
Kép: Trollfosztás mém

A blöff gyanúját igazolja a tervezet parlamenti előterjesztőjének személye is. Érsek Árpád, mint ismert, nem éppen egy boszorkányos tehetségű szónok, nem a Most-Híd Cicerója. Sokkal inkább a párt. A célnak tehát megfelelt.

SJE Nyílt nap

Ami viszont nekünk, szlovákiai magyaroknak nem felel meg, az Bugár Béla népszerűségének öncélúsága. Mert mi haszna van a rohamosan fogyó szlovákiai magyarságnak abból, hogy Bélát rendszeresen az ország legnépszerűbb politikusai között mérik?

Egy újabb hasonlattal élve, érdekérvényesítő képessége a magyar közösség szempontjából olyan gyenge, mint Quasimodo hátúszásban

Király Zsolt

Nyitókép: Új Szó

 Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Falusi Marián
2013. jún. 07. 07:47

Az MKP legalább koszorúz meg csavarozza a táblákat a JRD udvarban :/ Amellett meg nagyon jó megél az MKP állami támogatásából néhány ember, pl. Király Zsolt. Az MKP a sajátja közt elosztja a magyarországi támogatásokat, még csak szemszúrás képen sem ad másnak. Nem csak az a szomorú, hogy a Híd ilyen gyenge, hanem hogy az MKP még sokkal rosszabb. Ők még magyarkodással akarnak érzelmi módon meggyőzni. Azontúl még azt sem képesek megoldani, hogy az általuk vezetett önkormányzatokban maximálisan kihasználják a magyar nyelvet. De blogbejegyzésekben megoldanak mindent. Az MKP mostanában nagyon meglovagolja a Híd egyszemélyes párt jellegét, de a Fidesznél ez kicsit sem zavarja, hogy Viktor a nagyvezér, akinek a kezét csókolgatják és rajta múlik minden. A szlovákiai magyarnak sajnos nincs alternatíva, ezért egyre többen maradnak majd otthon. Ilyenek csaholnak ott a visszatérés reményében, mint Király Zsolt, aki már sokszor bizonyított.

polak
2013. jún. 07. 08:52

miért, ki a Bugár, hogy lemondjon? Felvidék miniszterelnöke?

  kalondaipappsanyi
  2013. jún. 07. 09:23

  képletesen (sajnos...ez szubjektív) igen, Bugár a szlovákiai magyarság "miniszterelnöke " a parlamentben. Ezért jogos a lemondásának a felvetése. A "fél év múlva kemények leszünk" meg a hülyeség Kandzsöngzongája! :(

   polak
   2013. jún. 07. 10:22

   Azért különös, hogy az egyik párt tanácsadója felszólítja a másik, általa ráadásul nem magyarnak tartott párt elnökét lemondásra. Ennyi erővel Sulíkot is cseszegethetné. Vagy ilyenkor hirtelen mégis magyar párt a Híd?

  MaszlagMorton
  2013. jún. 07. 20:14

  Például parlamenti képviselő. Ahol állítólag a mi érdekeinket képviseli.

pamir
2013. jún. 07. 09:42

Mi hasznunk van belőled, Béla?

random
2013. jún. 07. 14:06

Zsolt, majd ha az MKP-val letesztek valamit az asztalra, a választók elküldik maguktól is. Bugár helyett inkább a saját pártelnöködnek adnál tanácsot, ráférne!

  MaszlagMorton
  2013. jún. 07. 20:27

  A szlovák állam (beleértve a népet) javára nagyságrendekkel többet tettek a politikai jobbközép pártjai, mint Fico. A nép mégis jobbára az utóbbit isteníti. De vannak ennél markánsabb példák is szép számmal. Ezért szerintem nem számíthatunk a népre, hogy majd bölcsen döntenek, az nem szükségszerű. Viszont a döntés következményeit mindannyiunknak viselnünk kell, még akkor is, ha az hibás volt és személy szerint ezt előre láttuk.

foxika
2013. jún. 08. 11:49

Egyik kutya, mádsik eb. Sajnos csak a hatalomért folyik a harc, ez egyszeru emberekért egyik sem tesz semmit.

sohivatal
2013. jún. 08. 13:03

Egész egyszerűen elé kell tenni a Pravda 2008. november 13-i számát és emlékeztetni arra, hogy mit mondott akkor. A vele készült interjút a lap 6. oldalán közölte, amely a cimlapon indult Béla Bugár: Tak zle este nebolo címmel. Az interjút illusztráló fotók a lezser pózokban tetszelgő Bélát ábrázolják – akit az előző évben menesztettek a párt éléről - és a képszöveg a következő: Najpopulárnejšia postava SMK Béla Bugár už onedlho s politickými rozhovormi končí. Potvrdil, že v roku 2010 definitívne odchádza nielen z parlamentu, ale aj z aktívnej politiky. Arra a kérdésre, hogy mit fog csinálni 2010 után, a következőket válaszolta: „Partneremmel beindítjuk a szociális és egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó otthon projektjét Nagyszarván. A kastélyban. Sok a munka ott. Biztosan nem fogok elveszni. De nem is fogok unatkozni.” Aztán tudjuk, hogy hívei úgymond visszakönyörögték és maradásra birták, mert neki még feladata volt: el kellett végeznie a piszkosmunkát, a Most-Híd létrehozását. Ugyanebben az interjúban még most, öt év távlatából is érdekes válaszokat adott az autónómiával kapcsolatosan. Arra a felvetésre, hogy az MKP radikalizálódik-e, azt válaszolta, hogy ezzel nem ért egyet, mert nem fogadott el olyan programot és olyan döntéseket a párt, amelyekkel provokálna. De rögtön hozzá is fűzte, hogy a párt vezetése olyan képet és benyomást alakít ki, hogy az MKP radikalizálódik. Ez pedig az MKP elnökének a hibája. „Nem beszélhet ugyanis a Benesi dekrétumokról vagy az autonómiáról anélkül, hogy ezt a párton belül megtárgyalta volna. A párt elnöke olykor nem tudja felmérni azt, hogy mi az, amit elmondhat.”- nyilatkozta 5 évvel ezelőtt Bugár a Pravdának Csákyról. Az autónómiáról a következőket mondta: Az a fontos, hogy Szlovákiában a kisebbségi magyarok nem beszélnek az autonómiáról, ez nem téma az MKP -nek.

Levente
2013. jún. 12. 23:06

A nagyszarvai birtokarol mondhatna le, eladhatna. Az arabol pedig megcsinaltathatna az osszes allomas magyar tablajat.

Bela kastélya
2013. jún. 12. 23:11

Béla, a nagy kétnyelvűségi harcos kastélyának nincs magyar nyelvű honlapja. Német bezzeg igen. Ki tud igy elhinni neki bármit is? http://seniorpark.sk/

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 45 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben, a Heti Válaszban, valamint több országos szlovák és magyar nyelvű médiában is publikált.

Kövessen minket