Szlovákiai magyar választópolgárként három lehetőség közül választhatok szombaton.

 

  1. Ficora szavazok
  2. Otthon maradok
  3. Kiskát választom

 

 hirdetes_300x300  

Az első eleve kizárt.

A második szintén. Egy Fico-Kiska elvégre jóval egyértelműbb felállás, mint Mečiar-Gašparovič volt anno, amikor inkább otthon maradtam.

Marad tehát Kiska. De miért?

Elmondom.

Ha Kiska nyer, az Fico bukásának kezdetét jelenti. Marad kormányfő, annak minden felelősségével. Nem menekülhet el az elől, ahová ezt az országot vezeti.

Fico megszokta a jófiú szerepét. 2006-ban 10 % feletti GDP növekedést örökölt. Akkora tortát tolt be rövid idő alatt, amilyet ebben az országban soha többé nem sütünk. Mégis költségvetési hiánnyal zártunk, az államadósság is nőtt ( gyerekeink, unokáink jövőjét téve tönkre).

Kövess minket a Facebookon is, plusz tartalommal!

2012-ben Radičováék hibájából újra kormányra került, de felelősséget akkor sem vállalt semmiért. A bűnös ezúttal a gazdasági válság és annak következményei voltakt. A túlzott eladósodás pedig soha nem látott mértékben folytatódott (gyerekeink, unokáink jövőjét téve tönkre).

Szeretném, ha Ficot végre elszámoltatnánk, ezért nem engedem, hogy az elnöki palotába meneküljön.

De ettől még nem lesz elfogadható Andrej Kiska.

Amikor szinte napra pontosan egy éve beszélgetésre hívtam őt, hogy bemutassam a Körkép olvasóinak, ki is Andrej Kiska valójában, egy nyitott, barátságos, kommunikatív ember ült le vele szemben az egyik Pozsony-belvárosi kávéházban. Mégsem sikerült őt megismernem. Eddig jutottunk, itt elolvasható.

kiska-kandidatura
Andrej Kiska jól finisel. Kép: pluska.sk

Aztán nyáron az egyik diáktáborba is meghívtuk egy beszélgetésre a Körkép sátorba a többi elnökjelölt mellé, melyet örömmel fogadott. Éppen akkor nyaralt a családjával, ezért videóüzenetet küldött, melyben készségesen válaszolt az összes kérdésünkre. Aki ott volt, láthatta. De jobban megismernem őt ezúttal sem sikerült.

Andrej Kiskára tehát nem azért szavazok, mert annyira ismerném.

Andrej Kiskára azért szavazok, mert nem szeretném, ha sikertelen államfőjelöltként Iveta Radičovával és másokkal pártot alapítana. Azt szeretném, ha a szlovák jobboldalt Radoslav Procházka építené újjá, akit sokkal alkalmasabbnak tartok erre a feladatra.

Összegezve:

Kiska inkább kamatoztassa közgazdász és filantróp tapasztalatait a Grassalkovich palotában államfőként, Fico fizesse meg a számlát, amit miniszterelnökként itt hagyott, Procházka pedig mutassa meg, mire képes az ellenzék vezéreként.

Ezért szavazok szombaton Andrej Kiskára.

Király Zsolt

Nyitókép: pravda

Bónusz: Andrej Kiska keddi  félresikerült sajtótájékoztatójának magyarázata Radoslav Procházka és Štefan Hríb tálalásában megtekinthető itt (első 26 perc):

 

 Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunk!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!