Andrej Kiska államfő tagadja Robert Fico miniszterelnök azon állításait, miszerint a büntetőeljárásban tevékenykedő szerveknél  próbált volna „elintézni” bizonyos dolgokat.

 

Az, amit tegnap nyilvánosan, augusztusban pedig nem nyilvánosan a civil szervezetek előtt mondott a miniszterelnök, az hazugság. Teljes mértékben hazugság. Én csak megerősíthetem a főügyésznek a mai nap folyamán elhangzott állításait, miszerint egyetlen társaságom számára sem próbáltam semmit elintézni büntetőeljárásban tevékenykedő szerveknél” – közölte az államfő a közösségi hálón.

 

Kiskát bántja, hogy rendszerint a médiából tud meg olyan dolgokat, amelyeket a kormányfő hivatalosan hangoztat. “Tegnap például a Bôrik hotelban történt egykori találkozónkról adott elő egy érdekes verziót” – mondta az államfő.

 

 hirdetes_300x300  

Az államfő elmondta, hogy két évvel ezelőtt tényleg részt vett a Bôrik hotelben egy találkozón, amin Ficon kívül jelen volt, a főügyész és a SIS akkor igazgatója. “A beszélgetés során megemlítettem, hogy nyomozást folytatnak egy olyan elismert cég ellen, amelyben én is tulajdonos vagyok, és félek, hogy mindez felhasználható lesz ellenem egy diszkreditációs kampány során. Ez minden” – pontosított Kiska.

 

Kiska emellett az is elmondta, hogy Fico “érdekes részeket hagy ki a történetből”. “Az adott témáról még egyszer beszéltem a kormányfővel, mégpedig akkor, amikor a diszkreditációs kampány elindult ellenem.

 

Szeptember 15-én, a kormányfő születésnapján, amikor gratuláltam neki, megemlítettem, hogy információim vannak arról, hogy még augusztus elején a Kormányhivatalban úgy beszéltek rólam, mint adócsalóról. És ezt nemsokára mindenki meg fogja tudni. Akkor Fico mindezt tagadta, és azt mondta, hogy ezek csak kitalációk, és ő soha semmi ilyet nem mondott” – magyarázta Kiska.

 

Robert Fico tegnapi sajtótájékoztatóján azt hangoztatta, hogy az Andrej Kiska államfő ügyeiről nem illegális információk alapján tud. Fico állítása szerint Kiska maga mesélt az adóproblémáiról. “Egy évvel ezelőtt maga mesélte el a Bôrik hotelben” – mondta Fico, hozzátéve, hogy szemtanúi is vannak. Robert Fico arra is hajlandó, hogy hazugságvizsgálónak vesse magát alá ezzel az állításával kapcsolatban.

 

Fico: Nekünk nincs szükségünk törvénytelenül szerzett információkra

 

Politológus: Elkezdődött az igazi harc Fico és Kiska között, és ez még csak a kezdet

 

Forrás: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!