Hirdetés (X)

politika

Soros Györggyel találkozott szeptemberben Andrej Kiska államfő, egy képviselő a részletekre kíváncsi

Soros György milliárdos üzletemberrel találkozott szeptemberben New Yorkban Andrej Kiska szlovák államfő – jelentette a SITA hírügynökség hétfőn. 

 

Az egyórás találkozó részleteiről és a megvitatott témákról nem kerültek nyilvánosságra információk. A hírügynökség beszámolt arról is, hogy a pozsonyi törvényhozás egyik –  jelenleg független –  képviselője, Peter Marček  az információkhoz való szabad hozzáférésről szóló törvény alapján a találkozó témáira és részleteire vonatkozóan  korábban  adatigénylést  nyújtott be.

 

Pontos, minden kérdésére kitérő válaszokat akar kapni

 

Marček, aki annak idején az ellenzéki bevándorlás ellenes és EU-kritikus – Család vagyunk (Sme rodina) párt listáján jutott be a parlamentbe,  a hírügynökségnek azt mondta: elégedetlen az államfő egyik tanácsadója által az adatigénylésre neki küldött válasszal és így újabb igénylést nyújt be. Mint mondta: pontos, minden kérdésére kitérő válaszokat akar kapni, valamint kéri a találkozón elhangzottak leiratát is.

 

A képviselő  azzal érvelt: a társadalomban “komoly félelmeket” kelt egy ilyen – a világ egyik legbefolyásosabb emberével tartott és ráadásul titkos – találkozó, mivel felveti annak lehetőségét, hogy “az olyan,  demokratikus legitimitással nem rendelkező személyek, mint Soros megpróbálhatják irányítani vagy befolyásolni a nemzetközi történéseket.”

 

Fico nem kedveli Kiska tanácsadóit 

 

Az Egyesült Államokból hazatért vállalkozóból elnökké választott Kiskát tanácsadói által korábban már többször is összefüggésbe hozták Soros által támogatott szervezetekkel. Az államfő tanácsadóiról Robert Fico kormányfő tavasszal azt mondta: Kiska az ő hatásukra szít politikai konfliktusokat a kormánnyal. Fico szerint a tanácsadók befolyása olyan mértékű, hogy az államfő esetenként még saját nyilatkozatainak szövegét sem ismeri.

Robert Fico: Nem vagyok rosszban Andrej Kiskával

Robert Fico és Andrej Kiska politikai szembenállása az államfő három és fél évvel ezelőtti megválasztása óta érezhető, az  leginkább néhány külpolitikai kérdésben,  illetve a migrációs válság megítélésében követhető nyomon. Kiska  ezen a téren a szlovák kormány hivatalos álláspontjával is szembemenő – befogadás párti – álláspontot képvisel.

 

MTI
borító: Forbes.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Mihályi Molnár László
2017. okt. 24. 12:01

Szlovákia elnökét is madzagon rángatják a Rotschild-Soros Bábszínházában

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket