Nyitókép forrása: topky.sk

 

Ha a KDH ezen az úton halad, a választók nem fogják beszavazni a parlamentbe – jelentette ki Igor Matovič az OĽANO elnöke ma délutáni sajtótájékoztatóján, ahol „jó tanácsot” adott a KDH-nak. Matovič szerint ugyanis megismétlődhet mindaz, ami három és fél évvel ezelőtt történt: a KDH-t akkor magabiztos bejutásra mérték a közvéleménykutató-ügynökségek, ám végül 4,94 százalékkal kiesett a parlamentből.

 

Az OĽaNO első embere azt tanácsolja a KDH-nak, hogy

 

bontsa fel a PS-SPOLU-val kötött megnemtámadási szerződést, amely tartalmazza, hogy a PS-SPOLU 2022 után beterjesztheti az egynemű párok regisztrált partnerségéről szóló törvényt, és ami – Matovič szerint – magával vonja azt is, hogy a KDH kilép az (esetleges) kormánykoalícióból.

 

 hirdetes_300x300  

Az Egyszerű Emberek vezére szerint a KDH választói a fenti megállapodást árulásnak érzik, és kijelentette, hogy  három évre garantálni csak a koalíció működését felelőtlenség.

 

„Tényleg annyira naivak vagyunk, hogy azt akarjuk, az emberek menjenek el választani, miközben előre a leendő kormány bukását ígérjük? Tényleg nem tudjuk felmérni, hogy az ilyen lépés korábban milyen súlyos következményekkel jár?”

 

fogalmazott. Hangsúlyozta, hogy nem célja, hogy a KDH választóit elcsábítsa, hanem az, hogy „a KDH bejusson a parlamentbe.

 

A KDH és a PS-SPOLU augusztus9-én aláírt megállapodása szerint egy közös kormánykoalíció esetén a legközelebbi megyei és helyhatósági választásokig egyik partner sem terjesztheti be aregisztrált partnerségről szóló törvényt, az említett választások időpontja után azonban igen. A KDH pedig majd 30 nap haladékot kap, hogy eldöntse, támogatni fogja-e vagy sem – ami akár kormányválságot is jelenthet.

 

Matovič lépett egy merészet: Akármilyen kormánykoalícióba nem lép be. Van öt feltétele

Különös házasság: a KDH a választások utáni együttműködésről tárgyal a PS-SPOLU-val

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!