Nyitókép: MKP Fb-oldala

 

Politikai pályafutásának egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb vereségét szenvedte el Bugár Béla.

 

Az MKP Országos Elnöksége kedden késő éjszakáig tartó ülésén nemet mondott a sajtóban már meghirdetett, Régiók Pártja – Híd – MKP nevű közös választási listára.

 

Breaking: Az MKP Országos Elnöksége nemet mondott a Menyhárt-Bugár paktumra

 hirdetes_300x300  

 

A Körkép.sk úgy tudja, ennek legfőbb oka Bugár Béla személye, aki nem volt hajlandó áldozatot hozni, és a magyar egység érdekében visszavonulni az aktív politizálástól.

 

És bár az MKP Országos Tanácsának mandátumával Menyhárt – Őry – Farkas – Bárdos  zárt ajtók mögött megegyezésre jutott Bugárékkal és az oligarchákkal, az MKP Országos Elnöksége az óriási mediális nyomás és választói felháborodás hatására végül visszakozott.

 

A keddi döntés egyértelműen a Bugár Bélát ellenzők győzelme. Elsősorban Berényi Józsefé, Csáky Pálé, Furík Csabáé, Németh Gabrielláé, Varga Péteré, Gergely Papp Adriannáé, valamint az elnökségben szintén helyet foglaló Via Nováé. És ne feledkezzünk meg Duray Miklós atyai figyelmeztetéséről sem.

 

Menyhárt és Őry így hiába egyezett meg zárt ajtók mögött a Most-Híddal, hiába hozták nyilvánosságra a paktum MKP-ra nézve sértően megalázó egyes részleteit, azt végül saját pártjuk utasította el.

 

Ez a fejlemény azért felettébb kínos a Most-Hídra nézve is, mert a szinte reménytelen helyzetben levő vegyespárt szintén keddi elnökségi ülésén sietve jóváhagyta az MKP-val való közös indulást.

 

Csakhogy a sajtó, a választók, és nem utolsó sorban az Új Egység Mozgalom, illetve az Összefogás párt egyértelmű elutasítása végül kapitulációra kényszerítette az MKP-t.

 

Bár az MKP továbbra is saját egységét fogja hangsúlyozni, világosan látható, hogy Menyhárt-Őry vezetésével ez már végleg elszállt. Mindenki, aki az elmúlt napokban önmagából kivetkőzve próbálta lenyomni az emberek torkán a Bugárral való közös indulást, kénytelen visszavonulót fújni.

 

Jöhet tehát az alternatív magyar összefogás, immár a toxikus Bugár Béla, Jakab Elemér, Bastrnák Tibor, Ravasz Ábel nélkül. Természetesen konzekvenciák levonásával az MKP berkeiben is.

 

Kezdődhet a bugártalanítás, nekünk pedig érdemes lesz nagyon jól emlékezetünkbe vésnünk, hogy ki milyen álláspontot is képviselt az elmúlt hetekben.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 84 olvasónak tetszik ez a cikk.