Nyitókép forrása: reprofoto/youtube

 

Tavaly, nem sokkal a Kuciak-gyilkosság után és az annak hatására kirobbanó belpolitikai válság kellős közepén Bugár Béla feleségével a Maldív-szigetekre utazott megünnepelni házassági évfordulójukat. Később azonban kiderült, hogy Marián Kočner is épp ott volt, sőt, ugyanabban a hotelben reggelizett. Bugár állította, hogy csak kezet ráztak, néhány szót váltottak.

 

A Threema-üzenetek erre vonatkozó részéből azonban már az is kiderült, hogy vélhetően Bugár és Koćner aktuálpolitikai kérdésekben egyeztettek. Kočner azt írta akkori, Alena Zsuzsovának küldött üzeneteiben, hogy a kormánykoalíció megmentéséről tárgyaltak, és a „Béla meggyőzhető”, mert tudja, hogy „ha bukik a kormány, a Most-Hídnak is vége”.

 

Miután az üzenetek napvilágra kerültek, Bugár kénytelen volt elismerni, hogy Kočner az egyik reggelinél csatlakozott hozzájuk. Bugár verziója szerint csak pár szót váltottak a szlovák politikáról, és tiltakozott az ellen, hogy őt kapcsolatba hozzák az azóta már előzetes letartóztatásban lévő, a Kuciak-gyilkosság megrendelésével megvádolt Kočnerrel.

 hirdetes_810x300  

 

Kočner Threema–üzenetei: Bugárral a Fico-kormány megmentéséről beszéltem a Maldív-szigeteken

 

Már akkor elhangzottak olyan feltételezések, hogy maga Czucz István, a Most-Híd mögött álló oligarcha (Bugár szomszédja) is jelen volt a találkozónál. Erre egy Kočner által Zsuzsovának küldött fotó szolgált alapul, amelyen egy nyaraló (villa) volt látható. Kočner azt írta hozzá a fényképhez: „Ebben van Czucz István. Ő fizeti”

 

Bugár Béla csütörtökön az Express Rádióban, Braňo Závodský műsorában elismerte, hogy az ominózus Maldív-szigeteki kiránduláson jelen volt Czucz is.

 

„Ott volt Czucz István?” – kérdezte Závodský.

 

„Igen ott volt, természetesen” – válaszolta Bugár.

 

„Ott volt maguk mellett a nyaralóban? – kérdezte tovább a műsorvezető.

 

„Igen” – válaszolt a Most-Híd elnöke kényszerűen.

 

Erre Závodský ledobta a bombát:

 

„Ő fizette a nyaralásukat?”

 

„Szerkesztő úr, én nem tehetek róla, hogy nem olvassa… hogy nem érti, amit olvas”

 

válaszolt Bugár dühösen.

 

Czuczot tartják a Most-Híd egyik mecénásának. Egy hozzá közeli személy, Ján Genčík 400 ezer euróval támogatta a Most-Hidat, és további félmillió eurós kölcsönt adott Bugár Béla Parcus nevű cégének. Ez a vállalat birtokolja a nagyszarvai kastély épületét.

 

Czucz emberei ott vannak a Monopolellenes Hivatalban, és korábban majdnem sikerült egyik közeli ismerősét a Közbeszerzési Hivatal élére is állítani – ezt azonban a Most-Hídnak nem sikerült elérnie. További részletek alábbi cikkünkben:

 

Ki áll Bugár pártja mögött? A Most-Híd szürke eminenciásáról jelent meg oknyomozó-riport

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 11 olvasónak tetszik ez a cikk.