Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Martin Glváč smeres házelnök-helyettes ma bejelentette lemondását, ám egyúttal távozásra szólította fel azokat a politikusok is, akik a múltban szintén kapcsolatba kerültek Marián Kočnerrel – köztük Bugár Bélát is. A Most-Híd elnöke reagált.

 

Válaszában kijelentette, hogy Glváč döntését (távozását) helyes lépésnek tartja, egyúttal azonban elutasította a smeres politikus felszólítását is.

 

„Az ilyen támadásokat feleslegesnek tartom. Én sosem találkozgattam Kočnerrel, én sosem váltottam vele üzeneteket”

 

 hirdetes_810x300  

fogalmazott állásfoglalásában a vegyespárt elnöke.

 

Egyébként a Smer Glváč bejelentésére csak röviden reagált, azt kiemelve, hogy most már az ellenzéki politikusokon a sor.

 

Glváč távozásra szólította fel Bugárt

 

Richard Sulík (SaS) szerint Glváč lelépése „későn, de csak megtörtént végre”. Szerinte a házelnök-helyettes távozása a demokratikus ellenzéknek köszönhető.

 

Az OĽANO szerint „sikerült levágni a maffia polipjának egyik csápját”. „Ma végre a mi nyomásunkra ez a maffiaszolga távozott posztjáról” – fogalmazott a párt.

 

Andrej Kiska (Ža ľudí) szerint a Smerhez és embereihez kötődő botrányok tarthatatlanok. „Fokozatosan távoznak, egyik a másik után: Kaliňák, Gašpar, Jankovská, Glváč. Mindegyikük bemocskolódott a maffia seftjeivel, amely rajtuk keresztül akarta irányítani Szlovákiát” – fogalmazott az egykori államfő.

 

A PS-SPOLU szerint Glváč távozásának már az elején természetesnek kellett volna lennie. Ők azt emelték ki, hogy a Smer még a közvélemény nyomása ellenére is igyekezett utolsó percig védeni házelnök-helyettesét.

 

Boris Kollár (Sme rodina) úgy véli, hogy neki nincs mit rejtegetnie és hogy ő nem küldött Kočnernek 2000 SMS-t.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.