Nyitókép forrása: Facebook.com/Magyar Közösség Pártja

 

Közel két hétig tartó folyamatos mellébeszélés után, látva a körülményeket és a közvélemény nyomását, az MKP végre érdemben állást foglalt a magyarországi pedofiltörvény kérdésében. A dolog érdekessége, hogy a magyar párt Országos Elnökségének mostani nyilatkozata köszönő viszonyban sincs Forró Krisztián pártelnök korábbi kijelentéseivel. Ugyanakkor az MKP most már elvileg azon pártok csoportjába tartozik, akik kiálltak Magyarország mellett, az ideológiai boszorkányüldözést folytató nyugati mainstreammel szemben – Gyimesi György, az OĽANO, a V4, de még a Smer és az ex-kotlebás képviselők mögött is jócskán lemaradva.

 

„A Magyar Közösség Pártja Országos Elnöksége 2021. július 2-ai ülésén megvitatta a magyarországi, úgynevezett pedofilellenes törvény tartalmát. Tapasztalva a jogszabály elfogadása nyomán a progresszív, balliberális erők által generált, Európa-szerte végigsöprő hisztériahullámot, – amely a sportot, a labdarúgó-Európa-bajnokságot sem kímélte meg az érzékenyítő propagandától -, úgy döntött, hogy sajtónyilatkozatban áll ki a gyermekek jogait védő magyarországi törvény mellet.”

 

kezdi a nyilatkozat, majd kiemeli, hogy

 

az MKP azon az állásponton van, hogy egy szuverén államnak egyetlen uniós szerv sem diktálhat. Osztja Magyarország Igazságügyi Minisztériuma által az Európai Bizottságnak elküldött válaszában rögzített véleményt, miszerint Brüsszel nem írhatja elő, hogy Magyarországon ki hogyan éljen, hogyan gondolkodjon és hogyan nevelje a gyerekét.

 

 hirdetes_300x300  

Az MKP azonosul Magyarország álláspontjával, miszerint a vonatkozó törvény – szemben az Európai Bizottság állításaival – a kiskorú gyermekek védelméről és a gyermekek neveléséről szól.

 

„Nézetünk szerint is szükség van arra, hogy a törvény szavatolja a szülők azon jogát, hogy a gyermekük szexuális nevelésébe rajtuk kívül senki ne szólhasson bele.”

 

írja a párt, hozzátéve, hogy abban is egyetért a magyar kormánnyal, hogy a kiskorú gyermeket meg kell védeni

 

„a médiában, interneten őket elérő szexuális témájú vagy életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól, számukra felvilágosító előadásokat csak megfelelő képzettséggel rendelkező személyek, szervezetek tarthatnak a szülő egyértelmű beleegyezése után és a szülő által előzetesen megismert tartalommal. Ezért tiltja helyesen a törvény a gyermekekre irányuló szexuális propagandát, a heteroszexuális és a homoszexuális propagandát egyformán, ami összhangban van az EU alapokmányával és nem sérti senkinek a szexuális önkifejezésre vonatkozó jogait, hiszen a felnőttekre nem vonatkozik.”

 

Az MKP Országos Elnöksége kijelentette:

 

„Véleményünk szerint senki nem kényszerítheti vagy kötelezheti arra a szülőket, hogy egyértelmű beleegyezésük nélkül kapjon gyermekük szexuális tartalmú felvilágosítást!”

 

Elég nehéz kiigazodni az MKP nyilatkozatain és a párt vezetőinek állásfoglalásain. Két hete Forró Krisztián az egyik magyar nyelvű szlovákiai napilapnak azt nyilatkozta a pedofiltörvény kapcsán, hogy

 

„…ez Magyarország ügye, ezt ott kell megoldani. Nem nekünk innen Felvidékről kell megoldanunk a magyarországi kérdéseket. Ez az ő dolguk. Mi sem szeretnénk, hogy beleszóljon Magyarország abba, mi történik Szlovákiában.”

 

Most pedig az Országos Elnökség, teljesen ellentmondva Forrónak, Magyarország pártjára áll. És nem ez az első eset.

 

Az MKP Országos Tanácsa nemrég az autonómia ügyének felvállalását nevezte meg (többek között) a Szövetség-Alianciához való csatlakozás feltételeként. Állítólag erről határozatot is hoztak. Az Összefogás mozgalom és a Most-Híd egyaránt elutasította a követelést. Erre az MKP még csak nem is reagált, majd Forró Krisztián pártelnök Brüsszelben Manfred Weberrel, Mikuláš Dzurindával és Donald Tuskkal (mindannyian Magyarország kemény kritikusai közé tartoznak) tárgyalt a Szövetség-Aliancia helyéről az Európai Néppártban.

 

Adódik a kérdés, hogy az MKP saját feltételeinek elutasítása ellenére miért tárgyal a Szövetség-Aliancia EP-beli helyéről, azt a jelzést küldve a partnereknek, mintha ő maga is lényegtelennek tartaná saját követeléseit, és mindenképp csatlakozik az új párthoz, függetlenül az Országos Tanács döntésétől?

 

Gyimesi felvállalta, Forró nem. Felvidéki politikusok a magyar pedofiltörvényről

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 12 olvasónak tetszik ez a cikk.