média

Megint túltolta a liberális propagandát a Pátria rádió. A Szövetség MKP Platformja helyreigazítást követel

A szélsőliberális meghívott "elemző" a műsorvezető aktív rásegítésével "fasiszta kleptokráciának" nevezte Magyarországot

Nyitókép forrása: archív

 

Hírközlés és legalább látszólag objektív elemzésre való törekvés helyett magyarellenes és Magyarország-ellenes szélsőliberális propagandának adott teret a Pátria rádió. A szlovákiai magyar adófizetők pénzéből is fenntartott (elvileg) közszolgálati médium hétfő reggeli adásában a magyarországi választások kapcsán Árpád Soltész, közismerten szélsőliberális újságíró “fasiszta kleptokráciának” nevezte Magyarországot, lenézően beszélt a magyarországi választókról, és szerinte Magyarországnak nincs helye sem az EU-ban, sem a NATO-ban. A Szövetség MKP Platformja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Soltész kijelentéseit “antidemokratikus, kirekesztő gyűlöletbeszédnek” nevezte.

 

“Én teljesen respektálom a magyar választási eredményt. A magyar állampolgár tényleg úgy döntött, hogy egy ilyen fasiszta kleptokratikus rezsimben akar élni, amit egyszerűen tudomásul kell venni, Magyarországnak ez a döntése. Viszont ebből le kell vonni a konzekvenciákat, egy ilyen országnak nincs semmi keresnivalója sem a NATO-ban, sem az Európai Unióban”

 

mondta Arpád Soltész, akit a műsorvezető ismeretlen okból “politikai elemzőként” mutatott be. Arról is beszélt, hogy Magyarország “csak az érdekei” miatt van az EU-ban, nem az értékrendje miatt, “viszont az Európai Unió elsősorban értékrendekre alapul és nem érdekekre”.

 

Mi azért hozzátesszük, hogy Soltész propaganda-ideológiai eszmefuttatása eléggé sántít. Hiszen egészen addig, míg nem találta ki Brüsszel megrendszabályozó eszközként a “jogállamisági mechanizmust”, az EU legtöbbet hangoztatott értékei a “jólét és béke” volt, a munkaerő szabad áramlása, és az áru szabad áramlása. Ha lenne értelme Soltész állításának, nem mennének vérre menő csaták a kulisszák mögött a szakképzett munkaerőért és a befektetésekért.

 

Soltész szerint biztosan “lesznek olyan mechanizmusok, amivel kinyomják majd Magyarországot az Európai Unióból”.

 

Az egész beszélgetés elképesztően rosszindulatú és nélkülöz minden objektivitást – ami egyébként a Pátria Rádiót eddig sem nagyon fenyegette -, kizárólag liberális értékrend közvetítését szolgálja – mindezt szlovákiai magyar adófizetők pénzéből.

 

Ráadásul a fenti vádakat egy olyan “újságíró” fogalmazta meg, aki tavaly májusban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az interneten olyan hozzászólásokat jutalmazott nagy lájkokkal, amelyek konzervatív újságírók pisztolygolyóval való “beoltását” szorgalmazta. Mindössze három évvel Ján Kuciak meggyilkolása után, itt Szlovákiában. A Pátria munkájának értékéről sokat elárul, hogy ezt a személyt “politikai elemzőként” hívják meg a stúdióba, ráadásul egy olyan fajsúlyos témában, mint a magyarországi választások.

 

A Szövetség MKP Platformja helyreigazítást követel

 

A Szövetség MKP Platformja közleményben bírálta a részrehajló beszélgetést.

 

“Egyre értetlenebbül állunk a szlovákiai magyar neoliberálisan
gondolkodó személyek kirekesztő gyűlölet-megnyilvánulásai előtt a Fidesz-KDNP és Orbán Viktor választási győzelmével kapcsolatban.

Platformunk vezetőségét rengetegen keresték meg, hogy ezzel a
romboló magatartással (most konkrétan a Pátra Rádióban) valamit tenni kéne. (…)

A Pátria Rádióban hétfő reggel a Fidesz-KDNP és Orbán Viktor
vezette Magyarországot egy politikai elemzőként bemutatott személy – a műsorvezető aktív rásegítésével – fasiszta kleptokráciának nevezte.

 

Emeljük fel hangunkat közösen az ilyen antidemokratikus, kirekesztő gyűlöletbeszéddel szemben! A Pátria Rádiótól elvárjuk a helyreigazítást!”

 

olvasható a közleményben.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

kopcos
2022. ápr. 06. 18:58

Fasiszta kleptokracia? Tűpontos diagnózis.

Horváth Jozsef
2022. ápr. 06. 19:21

Ha nem vagy kilépett pap, vagy nem vagy buzi, akko Pátriar radio nem kiváncsi rád

VargaS
2022. ápr. 07. 08:48

Bezzeg a magyar közmédiában folyó hazudozás és mocskolódás,ami volt a választások előtt az nem zavarta a megélhetési politikusainkat.

kulcsargeza
2022. ápr. 07. 09:12

A kormánypárti internetes portálok pl 888.hu, mandiner.hu stb március 28-i meghekkelése pedig maga volt a liberális sajtószabadság diadala, ugye kedves liberókáim?!

kulcsargeza
2022. ápr. 07. 09:35

"A legutolsó kis magyar faluban is ott az internet" - mondja Arpád Šoltés. Arpádko nagyon köszönjük a beismerést! A magyar ellenzék ezidáig ugyanis azt hazudta, hogy vidéken nem elérhető az internet.

atoszka
2022. ápr. 07. 09:38

A baloldali-neoliberális propaganda már semmilyen határt nem ismer… Amit művelnek, mindegy milyen nyelven, az szöges ellentétben van az igazi (jelző nélküli) demokrácia minden követelményével. Támadnak, sértegetnek, gyaláznak és minderre a vélt felsőbbrendűségük a jogalap. Próbálom ezt agondolkodást összevetni valamelyik általam ismert ideológiával…. A fasizmus jött ki!!!

kulcsargeza
2022. ápr. 07. 12:25

Lungodromko môj! Ilyen már volt 1945-48 között.

Gabor
2022. ápr. 07. 16:03

A paramszarportálra is megírtam/ 10 perc múlva töröltek is / , hogy az ilyen Soltész féle senkiházi mindenhez is értő szakemberekkel csak eggy baj van, hiányzik belőlük a Soltész név utolsó 3 betűje !

  Petike
  2022. ápr. 07. 19:28

  idiotakat mint torolnek

Gabor
2022. ápr. 07. 17:29

Lungodrom Viktor 1. Ne bitorolja a Viktor nevet mert méltatlan rá ! 2 az ilyen magához hasonló ,liberális élharcosok költözzenek el az önók által istenített demokratikus EU valamelyik országának No Go város városrészébe ,és ott fertözzék a közvéleményt ! Azután majd írja meg ,őszintén ,hogy mekkora a boldogsága !

Petike
2022. ápr. 07. 20:24

azt hogy mi fog elhangzani a Pátria rádioban azt nem egy a 2010es a 2012es a 2016os és a 2020as parlamenti választásokon MEGBUKOTT MKP féle gittegylet fogja megmondani.Ez itt nem ORBANISZTAN itt van olyan lehetoseg amit úgy hívnak hogy sajtoszabaság.Miért nem foglalkoznak a fidesznyikes M1 propadanda TVvel igaz én ezt a szennytévét már rég nem nézem.

  Berlin
  2022. ápr. 07. 20:40

  Éljen a "sajtoszabaság"! Figyelj Petko, te fizetésért vagy itt? Remélem igen, mert bántana, ha kiderülne, hogy ingyen vagy ilyen együgyű.

   Petike
   2022. ápr. 08. 07:50

   nem vagyok egyedul kopcos Varga lungodor Viktor is hasonlo nézeten van probáljátok ezt drága fidesznyikesek elfogadni hogy ez itt nem Orbanisztán

kulcsargeza
2022. ápr. 08. 10:28

Petike, ha egyetértesz Lungodrom bejegyzésével, akkor te a kollektív bűnösség elvét is támogatod.

  Petike
  2022. ápr. 08. 15:05

  milyen kollektív bunosség ne keverd a jézuskát a géppuskával 1945 és 1948 kozott a beneši dekrétumok áldozatai az én nagyszuleim is voltak amit mélységesen elítélek ma az EU tagjai vagyunk és mehetunk bárhová az EUn belul tehát Orbanisztánba is hisz én is voltam ott dolgozni pár évvel ezelott voltam Angliában is dolgozni és senki sem zavart el.Mindenkinek joga van mennie oda ahová akar ha valakinek tetszik Orbán politikája hát mehet oda de senki sem kényszeríti oda.En is az elso Orbán kormány alatt voltam Sopronban dolgozni és senki sem kényszerített.

kulcsargeza
2022. ápr. 08. 16:54

Petike, Lungodrom azt irta, hogy "ha valakinek nem tetszik, irány Orbanisztán!" Igy, felszólitó módban!

kulcsargeza
2022. ápr. 08. 16:58

Petike, Lungodrom rasszista haverod már a výmereket is elkészitette a neki nem tetsző személyek Magyarországra való kitelepítéséhez?

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket