Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Nincs racionális ok arra, hogy az előrehozott választásokat szeptember végére halasszák – reagált a Hlas-SD párt a volt koalíciós partnerek vasárnapi megállapodására a szeptember 30-án esedékes előrehozott parlamenti választásokról.

 

„Felszólítjuk a kormánypártokat, hogy saját politikai érdekeik helyett Szlovákia érdekeit helyezzék előtérbe, és legkésőbb június végéig állapodjanak meg a választások időpontjáról” – jelentette ki Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke, hozzátéve, hogy a kormány nem élvezi a parlament bizalmát, nem rendelkezik a szükséges jogkörökkel, a szlovákiai polgároknak pedig sürgősen segítségre van szükségük.

 

Mint hozzátette, a szlovák történelemben még nem fordult elő, hogy egy mandátum nélküli kormány további kilenc hónapig kormányozzon a bukása után.

 hirdetes_300x300  

 

„Soha nem volt nagyobb szükség egy felelős és hozzáértő kormányra, mint most” – tette hozzá Pellegrini.

 

Eldőlt: Szeptember 30-án lesznek előrehozott választások

 

A párt szerint tisztességes lenne az állampolgárokkal szemben, ha a kormánykoalíció legalább egy releváns indokot közölne arról, hogy miért csak szeptemberben tartják meg a választásokat.

 

 „Igor Matovič a magát demokratának vallók egyfajta kutya kötelességéről beszél amikor azt mondja, hogy ne engedjék meg a mielőbbi választásokat, mert azok nem az ő beteges elképzelései, hanem a népakarat szerint alakulnának. Richard Sulík nyíltan kimondja hogy szeptemberig még győzniük kell valakinek a lecsukatását. Eduard Heger leváltott miniszterelnök pedig nem is veszi a fáradságot arra, hogy valamilyen okot kitaláljon. Nem mondhatja az embereknek azt, hogy valójában időre van szüksége az új pártja létrehozására”

 

– mondta Pellegrini, hozzátéve, hogy ez a szombati népszavazáson megjelent 1,2 millió polgár szembeköpése.

 

„Ez az emberek kétharmadának megcsúfolása, akik a közvélemény-kutatások során mielőbbi előrehozott választásokat kérnek” – zárta gondolatait Pellegrini.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!