Nyitókép forrása: SITA

 

Jaroslav Naď megbízott védelmi miniszter a hétfő esti koalíciós tanácson kérte a keddre kiírt, szlovák MiG-29-esek Ukrajnának történő átadásáról szóló rendkívüli parlamenti ülés elhalasztását. Az ok: Naď kedden Brüsszelbe utazik, hogy az úgynevezett Ramstein-országokat tömörítő csoport tárgyalásán vegyen részt (ezen több tucat, Ukrajnát katonailag is támogató ország vesz részt, nem csak a NATO-tagok), valamint ezt követően a NATO-tagok védelmi minisztereinek találkozójára megy.

 

„Ezért nem tudok részt venni a rendkívüli ülésen. A védelmi miniszter nélkül tárgyalni erről a témáról nincs értelme. Ezért abban egyeztünk meg, hogy a holnapi rendkívüli ülés nem kerül megnyitásra, de egyúttal ígéretet teszek arra, hogy a MiG-29-esek elajándékozása, eladása vagy elcserélése ügyében nem lesz döntés addig, amíg a parlament arról nem tárgyal”

 

mondta Naď. Ez azt jelenti, hogy a holnap, Smer által kezdeményezett ülés megnyitását a koalíciós pártok bojkottálni fogják.

 

A Smer azzal a céllal kezdeményezett rendkívüli ülést, hogy határozatot fogadjon el a parlament arról, hogy Szlovákia semmilyen módon sem adja át saját MiG-29-eseit Ukrajnának, méghozzá abból az okból, hogy egy ilyen döntést egy megbuktatott, már csak megbízott kormány nem hozhat meg, még az államfő jóváhagyásával sem. Eduard Heger kormányfő és Jaroslav Naď ez utóbbi megállapítást vitatja.

 hirdetes_300x300  

 

Heger kimondta: Ha NATO-döntés keretében mennének a vadászgépek Ukrajnába, a NATO sodródna be a háborúba

 

Fico szerint alkotmányellenes a MiG-29-esek Ukrajnába küldése, Čaputovát “amerikai szolgálólánynak” nevezte

 

Durvul a kampány, rezeg a léc a MiG-29-esek alatt – Heger és Naď nekiesett Ficonak

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!