Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Jana Bittó Cigániková (SaS), a parlament egészségügyi bizottságának volt elnöke azt állítja, hogy Vladimír Lengvarský távozása az ideiglenesen kinevezett egészségügyi miniszteri posztról a vallási fanatikusok győzelme lenne. Hozzátette: Lengvarský döntése nem lepte meg.

 

„Tisztségbe lépése óta az őt jelölő párt emberei folyamatosan akadályokat gördítettek elé. Igor Matovič, a Keresztény Unió és a volt miniszter a kezdetektől fogva nyíltan ellene volt, az emberei pedig aktívan dolgoztak Lengvarský miniszter aláásásán és Marek Krajčí rehabilitálásán“

 

– írta véleményében Bittó Cigániková.

 

Lengvarský kész benyújtani a lemondását

 

Bittó Cigániková szerint a nyomás Lengvarský egészségügyi miniszter visszahívására azután nőtt, hogy aláírta a műtét nélküli nemváltásra vonatkozó irányelvet.

 

„Azt tudom, hogy a minisztériumban és a kormányban jelenleg úgy fest a helyzet, hogy az OĽaNO által benyomott emberek szabotálták a helyreállítási tervet, hátráltatták a folyamatokat, hogy aztán a miniszterre mutogathassanak, hogy alkalmatlan”

 

– jelentette ki.

 

Bittó Cigániková arról is meg van győződve, hogy a helyreállítási terv mérföldkövei teljesítésének jelenlegi állása és a miniszter esetleges lemondása az OĽaNO mozgalomhoz tartozók közvetlen meggyőződése arról, hogy „csak ők menthetik meg Szlovákiát, a cél szentesíti az eszközöket, és hogy az ideiglenesen kinevezett miniszterelnök, Eduard Heger (OĽaNO) a viszály után sem tudott megszabadulni Igor Matovič és mások igen erős befolyásától”.

 

Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) ideiglenesen megbízott egészségügyi miniszter a szerdai kormányülés után jelentette be, hogy távozik funkciójából.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!