Nyitókép: Facebook/screenshot

 

Az OĽaNO vezetője, Igor Matovič azt üzente Zuzana Čaputová államfőnek, hogy normális okot kell találnia, ha ügyvivő kormányt akar kinevezni, nem pedig azt, hogy Roman Mikulec belügyminiszter törvénytelenül manipulált minősített információkat.

 

„Ha erőszakkal akar ügyvivő kormányt kinevezni, mert esetleg a Hlas-SD, a Smer-SD szavazóinak akar tetszelegni, joga van erre. De kérem Önt, keressen erre valami normális kifogást, normális okot, mert ez elég iszonyatos baromság lenne, és csak a maffia kezére játszana annak az emberenek a harcában, aki igyekszik elkapni őket“

 

– címezte Čaputovának a közösségi oldalán közzétett videójában.

 

 hirdetes_300x300  

Az SaS-es Krúpa összehívja a védelmi bizottságot Mikulec miatt

 

Hangsúlyozta, hogy az OĽaNO-nak már csak két minisztere van a kormányban – Mikulac és Natália Milanová kulturális miniszter. Miután Eduard Heger (Demokraták) „annektálta a többi minisztériumot”, még csak nem is kellene túlságosan bűntudatot éreznie egy ügyvivő kormány kinevezése miatt, ennek ellenére szerinte ez „nagy bűn” lenne Čaputová részéről.

 

Egyúttal Matovič a videóban megkérdezte az államfőt, hogy ha egy alkalmazottja hozna neki valamilyen minősített információkat, akkor először elkezdené-e tanulmányozni a törvényeket, hogy van-e erre felhatalmazása. Meggyőződése, hogy egyszerűen csak megbízna az alkalmazottban.

 

Čaputová ismét ügyvivő kormánnyal fenyeget

 

Hozzátette: sajnálja, ha a Progresívne Slovensko nyomást gyakorol rá egy ügyvivő kormány kinevezése kapcsán, amely „a következő választások után együtt akar működni a maffiával, mert ugyebár azt mondják, nem zárják ki a Hlas-SD-t”.

 

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!