Nyitókép: Archív

 

Gyimesi György, a szlovák parlament OĽaNO frakciójából távozott magyar képviselő volt a szlovák közrádió szerda délutáni beszélgetős műsorának vendége.

 

A politikus Anna Vargová műsorvezetőnek elismerte, hogy a 150. helyen indulhat a Szövetség-Aliancia listáján a következő parlamenti választásokon. Az információ nem új, hiszen ezt Berényi József, a Szövetség-Aliancia MKP platformjának elnöke már elismerte a sajtónak. Gyimesi tehát lényegében csak ezt az információt ismételte meg. Azzal, hogy végső megegyezés a felek között még nincs, így a 150. helyről szóló megállapodás is csak egy része a keretegyezségnek, melyről még tárgyalnak.

 

 hirdetes_300x300  

A kétségbeesett hidasok már az ürügyet keresik a Szövetségből való távozásra. Médiájuk Gyimesi érkezéséről is hazudik

 

A Most-Híd és az általuk irányított sajtó mégis kész tényként hazudta Gyimesi érkezését. Idejekorán. A valódi ok a dezinformációra ugyanis, hogy néhány Most-Híd platformhoz tartozó politikus, köztük a nemzetáruló Rigó Konrád, a NAKA által vizsgált, magyarságot szétverő Solymos László, illetve a szélsőliberális Agócs Attila talpa alatt ég a talaj.

 

A kulisszák mögött már jó ideje szlovák pártokkal tárgyalnak. Gyorsan indokot kell találniuk a Szövetségből való távozásra azért, hogy ne késsék le a listaállításról szóló tárgyalásokat. Ezért közös erővel, médiájukon keresztül és saját nyilatkozataikkal behazudták, hogy Gyimesi érkezése már kész tény. Ami nem felel meg a valóságnak. Ezt maga Gyimesi is elmondta a fake news hírt először közlő, Penta által irányított médium felületén.

 

Solymos László: Ha Gyimesi jön, akár az én 2. helyemet is megkaphatja

 

De mi hangzott el pontosan a műsorban?

 

Gyimesi arról, hogy valóban ő veri-e szét a magyar egységet

 

Ha én akarnám megosztani a magyarságot, maradok az OĽaNO-ban, és olyan alternatív magyar ajánlatot rakunk össze, mely garantáltan parlamenten kívül tartja a Szövetséget – mondta el szabad fordításban a műsorban.

 

Gyimesi arról, hogy a Szövetséggel tárgyal

 

Én össze szeretném fogni a magyarokat, ezért tárgyalok a Szövetséggel. Ha nem gondolnám, hogy a Szövetség visszahozható a parlamentbe, nem tárgyalnák velük.

 

Gyimesi a Most-Híd platformról

 

A politika a hatalom megszerzésének és megtartásának a művészete. A Most-Híd számára a politikát az ultimátum jelenti a másik két platform felé.

 

Nem örülnék, ha bárki is távozna a Szövetségből az érkezésemmel.

 

Gyimesi a Szövetség lehetőségeiről

 

A Szövetség az egyetlen, mely érti a Dél-Szlovákiában élő magyarok és polgárok problémáit és hiteles képviseletet tud kínálni. De ha a Szövetség veszekedni fog, nem jut be a parlamentben

 

Jó lenne, ha végre kampányolnának, ha már bemutatnák választási programjukat.

 

Az a legfontosabb, hogy mutassuk már be végre azt a víziót, hogy mi történik, ha a választó a Szövetségre szavaz. Senkit nem érdekli, hogy mit gondol Solymos, Rigó vagy bárki más.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.