Nyitókép: Archív

Zuzana Čaputová államfő hivatalnokkormánya egyúttal azt is jelenti, hogy az eddigi miniszterek, akik parlamenti képviselői mandátumot szereztek a legutóbbi választásokon, visszamennek a szlovák törvényhozásba. Köztük van Jaro Naď védelmi miniszter is, akinek a helyén eddig pótképviselőként Gyimesi György tevékenykedett. Gyimesinek így távoznia kell a parlamentből a választásokig előttünk álló négy és fél hónapra.

 

A Körkép.sk Gyimesi Györgyöt kérdezte az aktuális fejleményekről.

 

Milyen érzésekkel távozik a parlamentből?

 

 hirdetes_300x300  

Soha nem tartoztam azok közé, akik reszketnek a funkció után. Én az elvégzett munkában hiszek. Dolgozni a közösségért, legyen szó a választókról, családi vállalkozásról, bármiről, a parlamenten kívül is lehet. Sőt, ott érdemes kezdeni, hogy legyen mire alapozni. Alázattal fogadom a kialakult helyzetet. Úgy érzem, hogy amit tudtam, megtettem. Egyenesen tudok bárkinek a szemébe nézni, minden döntésért, szavazásért vállalom a felelősséget, az eredményekre pedig büszke vagyok.

 

Az alapérzésem tehát pozitív. És bízom abban, hogy ha a választópolgárok ismét bizalmat szavaznak nekem, szeptember 30-a után folytatni tudom, tudjuk a megkezdett munkát. A választóknak azt üzenem, hogy még találkozunk! Gyakrabban és intenzívebben, mint eddig.

 

Ez volt az első választási ciklusa, mit visz magával útravalóként?

 

A tapasztalatot, hogy a szisztematikus munka megtérül. Hogy az ember, ha következetesen ragaszkodik saját értékrendjéhez, elveihez, ha nem változtat azokon a külső körülmények hatására sem, mert azok helyesek, akkor a választópolgárok látják és értékelik mindezt. Úgy érzem, azt látom, azt tapasztalom, járjak bármerre is az országban, hogy az emberek pozitívan fogadnak. A VIP helyett én a B-középben is tudok szurkolni. Ami jó érzéssel tölt el, mert visszaigazolja, hogy talán nem volt haszontalan ez a kicsivel több mint három év, amit eddig a parlamentben töltöttem.

 

A jövőt illetően tudja már, milyen listán karikázhatják önt a választók?

 

Erre a kérdésre hamarosan választ kapunk. De azt már most megígérhetem, hogy építeni, és nem rombolni fogok. Összefogni, nem pedig megosztani szeretném az embereket. És amit mondok, illetve amit teszek, az egy és ugyanaz. Több időm lesz így az előttünk álló időszakban az emberek ügyes-bajos dolgaival foglalkozni. Még intenzívebben járom majd a régiót. Igazi feltöltődést jelent a választókkal való napi kapcsolat. Rengeteg tanulsággal is szolgál, amit a lehető legjobban szeretnék kamatoztatni.

 

Végezetül, Ön Jaro Naď pótképviselőjeként került a parlamentbe, aki nem rejtette véka alá véleményét önnel kapcsolatban. Mi a reakciója?

 

Hallottam, hogy nem szeretne a parlamentben látni, és hogy örömet okoztam neki. Szeretném figyelmeztetni, hogy ezzel nem nekem üzen, hanem a választóimnak. Ők azok, akiknek nem kíván képviseletet. A távozó miniszter úr nyilatkozata frusztráción túl arról tanúskodik, hogy megint rossz pártot választott magának. Politikai karrierje során már a harmadikat. Egy demokrata a parlamentben vitázik, ott ütközteti a nézeteit, nem pedig egy közösségtől tagadja meg a képviseletet.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.