Nyitókép: Körkép.sk

 

„Kimaradunk a választásokból” – fenyegette, illetve zsarolta meg a Szövetséget Orosz Örs, a Világi Oszkár oligarcha által irányított Összefogás platform vezetője.

 

„Ha a héten szétesik ez az egész, a mi csapatunk egyszerűen csak hibernálja magát, és nem fog elindulni a választásokon”

 

– tette hozzá nyilvánosan elérhető bejegyzésében a politikus.

 hirdetes_810x300  

 

 

Orosz tehát platformelnökként az egész platformot ad acta tenné. Vélhetően Világi Oszkár utasítására, ahogy arról az oligarcha Mózes Szabolcs meghívására a Pozsonyi Magyar Szakkollégiumban beszélt. Orosz Örs lépése mögött az áll, hogy így várná ki a választásokat, hogy aztán, az eredmények ismeretében előhúzza magát, mint egyfajta nyúl a kalapból. Előállva, hogy akkor itt lennék, vinném tovább az egész pártot annak új elnökeként.

 

Orosz lépésében technikai értelemben nincs semmilyen különbség ahhoz képest, mint amiről a Most-Híd határozott mai Országos Tanácsának ülésén. Kilépve a Szövetségből. (Hogy ez az egész platform, vagy csak annak egyes tagjainak kilépését jelenti-e, azzal még hosszú hetekig fognak vitatkozni a jogászok.)

 

A Most-Híd távozik a Szövetségből, a platform „megszünteti” önmagát

 

A két platform abszolút összhangban dolgozik. Míg a nemzetáruló Rigó Konrád vezette Most-Híd egyes tagjai távozásukkal igyekeznek gyengíteni a Szövetség esélyeit a szeptember 30-i választásokon, a formálisan Orosz, valójában azonban Világi által irányított Összefogás platform pedig azzal, hogy jelöltjeik el sem indulnak a választásokon a Szövetség listáján.

 

Gyimesi tehát érkezne menteni a menthetőt, feltéve, ha még lesz mit.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.