Nyitókép: Jakub Kotian/TASR

 

A Magyar Fórum (MF) körüli öt pártból álló csoportosulás nem lesz része Mikuláš Dzurinda Kékek (Modrí) pártjának. Ezt Simon Zsolt, az MF vezetője nyilatkozta a TASR-nek. A Kékeknek helyet ajánlottak a jelöltlistájukon, Dzurinda azonban Simon szerint azt válaszolta, hogy a Kékek a Most-Híd 2023-mal alakítanak ki választási pártot. Simon azt is kijelentette, hogy nem lesz egy jelöltlistán a Demokratákkal.

 

 „Nem fogunk új választási pártot létrehozni a Kékekkel, maradunk az öt pártból álló csoportosulásnál. Felajánlottunk nekik helyeket a jelöltlistánkon azzal, hogy tárgyalhatunk róla”

 

– mondta Simon a TASR-nek, miután csütörtökön találkozott Dzurindával.

 

 hirdetes_810x300  

Mint mondta, nem kívánnak részt venni a Kékek és a Most-Híd 2023 projektjében.

 

„A hógolyó úgy alakul ki, hogy egy nagyobb golyóhoz teszünk hozzá, és nem fordítva” – tette hozzá. Simon szerint Dzurinda a Most-Híd 2023 nevében is tárgyalt. Simon feltételezte, hogy egykori kollégái csatlakoznak a MF-hoz, ezért meglepődött, hogy végül a Kékekkel egyesülnek.

 

A Magyar Fórum körüli csoportosulás nem hajlandó együttműködni Eduard Heger exminiszterelnök demokratáival sem. „Miután a Demokraták vezetője elismerte, hogy nem tudnak kormányozni, és maguk szervezték a káoszt, nem szívesen egyesülnénk velük” – jelentette ki Simon.

 

Simon megismételte, hogy a csoport neve nem változik, de továbbra is tárgyalhatnak olyan személyekkel, akik felkerülnének jelöltlistájukra. A jelöltlista vezetőjének kérdése egyelőre nyitott. A Magyar Fórum, Szlovákia Polgári Demokratái, A Régiókért, Roma Koalíció, Demokrata Párt csoportosulás a Magyar Fórum párt átnevezésével jött létre.

 

A Most-Híd 2023 a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség átnevezésével jött létre. Élén az egykori Most-Híd emberei állnak, akik kiléptek a Szövetségből. A párt választási együttműködésben állapodott meg a Kékekkel.

 

Most-Híd helyett ezúttal Most-Híd 2023 névvel próbálkoznak Solymosék

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!