Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

A Smer-SD azt a médiakampányt bírálja, amelyet a NATO Szlovákiában kíván megszervezni. Robert Fico pártelnök szerint a kampány célja, hogy növeljék az Ukrajnának nyújtott katonai segélyt támogató szlovákiai polgárok számát, és egyúttal növeljék a NATO támogatását is.

 

Fico ezt a választási kampányba való közvetlen beavatkozásnak tartja, melynek célja, hogy kárt okozzon az ellenzéknek. A Smer-SD tiszteletben tartja Szlovákia NATO-tagságát és kötelezettségeink teljesítését, de felteszi a kérdést, hogy a NATO miért akarja megváltoztatni álláspontját az Ukrajnának nyújtott katonai segélyekről.

 

Fico szerint a NATO arra kívánja használni a kampányt, hogy növelje azoknak a szlovákiai polgároknak a számát, akik úgy gondolják, hogy a NATO képes és elkötelezett Szlovákia biztonságának biztosításában, valamint hogy növelje azoknak a polgároknak a számát, akik Szlovákia biztonságát Ukrajnával, mint szuverén és független állammal társítják.

 hirdetes_300x300  

 

A Smer-SD-nek nincs gondja azzal, hogy a NATO népszerűsíti akarja tevékenységét Szlovákiában, viszont azt a törekvést bírálja, hogy növelni kívánja az Ukrajnának nyújtott katonai segélyt támogató polgárok számát.

 

Fico szerint a kampányban az életkort és az iskolai végzettséget tekintve azokra az emberekre szeretnének összpontosítani, akik egy az egyben megfelelnek a Smer-SD választóinak. Azt kéri, hogy a NATO szüntesse meg a kampány közbeszerzését, vagy halasszák a szeptemberi parlamenti választások utánra.

 

Emlékeztetett arra, hogy több szereplő, köztük Zuzana Čaputová államfő is aggodalmát fejezte ki a dezinformációk szlovákiai terjedése miatt. Ezért megkérdőjelezi, hogy a NATO-kampány válasz-e ezekre az aggodalmakra. Fico állítása szerint az Ukrajnának nyújtott katonai segítség további nyomorúságot okoz, és meg kell kezdeni a béketárgyalásokat.

 

Čaputová nem mond igazat, mikor a dezinformációt vádolja a szlovák társadalom háborúellenességéért

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.