Nyitókép: cas.sk

 

Két nappal a Most-Híd 2023 bejegyzése után váratlanul Magyar Demokratikus Szövetség névvel új pártnevet regisztráltak a szlovák Szabadalmi Hivatalnál. A lépés mögött az i-Step communication, s.r.o. cég áll, melyet Nochta Edit és Daniel Nochta vezet.

 

Nochta Edit neve ismerősen csenghet a politikát követők számára. Cége volt ugyanis Bugár Béla aktív politikusi időszaka alatt az MKP, majd a Most-Híd udvari kampányfelelőse. Maga Nochta Edit a Most-Híd pártigazgatója, illetve alelnöke is volt.

 

 hirdetes_810x300  

Az ügynökségnél dolgozott korábban az egyik dunaszerdahelyi bulvárportált üzemeltető Barak Bálint, valamint kebelbarátja, a Szövetség-Aliancia Most-Híd platformjának korábbi vezetője, a nemzetáruló Rigó Konrád is.

 

A Magyar Demokratikus Szövetség – Maďarská Demokratická Aliancia pártnév védjegyként való regisztrálása 2023. május 31-én érdekes időzítésű. Ez két nappal azután történt ugyanis, hogy a jogi kérdések egész sorát felvető Most-Híd 2023-at regisztrálták a szlovák belügyminisztériumnál.

 

Körkép.sk-hírlevél: Sólymos kínos magyarázkodása. A választásokon a NATO is indul? Jön az ukrán ellentámadás

 

Boris Kollár házelnök várhatóan e hét pénteken, június 9-én hirdeti ki a választások időpontját. Ezt követően új pártok, választási pártok, koalíciók színre lépésére már nem lesz lehetőség, az addig regisztrált pártoknak pedig szűk egy hónapjuk áll rendelkezésre a választási lista leadására.

 

A Körkép.sk elérte Nochta Editet, akitől arra voltunk kíváncsiak, kinek a megbízásából és milyen céllal regisztrálták épp most a Magyar Demokratikus Szövetség pártnevet, illetve, hogy nem gondolja-e, hogy megtévesztő lehet a választók számára, ha a Szövetség-Aliancia mellett megjelenik egy Magyar Demokratikus Szövetség nevű párt is a piacon.

 

„Senkinek a megbízásából. Csak regisztráltuk. Nagyon sok név van a birtokunkban

 

válaszolta megeresésünkre a cégtulajdonos.

 

Egyúttal cáfolta, hogy politikai céljaik lennének a lépéssel. „Nem lesz kommunikálva az új pártnév, ez csak egy papír” – tette hozzá Nochta.

Nem kizárt, hogy a Most-Hídhoz közeli ügynökség lépése azzal függhet össze, hogy az MKP platform részéről az utóbbi időben többször felmerült, hogy magyarosítsák a Szövetség-Aliancia nevét. Politikusaik nyilatkozatai alapján a Magyar Szövetség, vagy ehhez hasonló megnevezésen gondolkodtak. Főleg amiatt, hogy Simon Zsolt pártja, a Magyar Fórum a felméréseken a magyar jelzővel ne gyengítse a Szövetség számait. Simon azonban elmondta, hogy több, szinte mérhetetlenül alacsony párttal együtt közös, hosszú nevű választási listán indul.

 

A Szövetség-Aliancia sajtóosztálya a napokban elmondta, hogy a jelenlegi megnezevéssel, tehát Szövetség-Aliancia név alatt vágnak neki a szeptember 30-i választásoknak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.