Nyitókép forrása: SITA/SITA/Diana Černak

 

Harmadik és negyedik alkalommal sem volt határozatképes a parlament, így el sem kezdődött, már meghiúsult az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülés, amelyen Hamran István országos rendőrfőkapitány és Ódor Lajos kormányfő leváltása is téma lett volna. Az ülést egyszer már elnapolták, a mai próbálkozások kudarca miatt pedig már nem is fogják megtartani.

 

Hétfőn és kedden is kétszer-kétszer próbálták megnyitni a rendkívüli ülést, mind a négy alkalommal sikertelenül. Hétfőn csak 69 képviselő járult hozzá jelenlétével az ülés megnyitásához (minimum 76 kellett volna). Kedden már 60 alatt volt a teremben lévők száma.

 

A Smer által kezdeményezett rendkívüli ülés egy olyan határozat elfogadásáról szólt volna, amely felszólította volna Ódor Lajos kormányfőt, hogy hívja vissza posztjáról Hamran István országos rendőrfőkapitányt, míg Zuzana Čaputovát Ódor Lajos kormányfő leváltására szólította volna fel. Mindezt az elmúlt héten történt letartóztatások miatt. Az előzményekről korábbi cikkünkben írtunk:

 

 hirdetes_300x300  

Az államfő felfüggesztette az SIS igazgatóját. Kollár szerint a Főügyészségen is akcióra készül a NAKA

 

A rendőrháború egy térfélre terelte a Smert, a Sme rodinát és a HLAS-t. A PS körül elfogy a levegő

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!