Nyitókép: Körkép.sk

 

Feladják, nem adják? A Modrí – Most-híd visszalép, hallani úton útfélen. Mikuláš Dzurinda és Solymos László szinte mérhetetlen pártalakulata, a Modrí – Mosd-Híd keresi a menekülőutat a közelgő választási megmérettetés előtt. Az igazság órája vészesen ketyeg, a nép szeptember 30-án a magyarság árulóinak is kiállítja a bizonyítványt.

 

Érzi ezt a tapasztalt Mikuláš Dzurinda, érzik ezt a Most-Híd öregjei, egykori alapítói is. Konkrétan a Most-Hídtól már eltávolodott Csicsai Gabriel, illetve Érsek Árpád is. Utóbbiak élő adásban, a Solymos-Rigó kettős szinte senkit nem érdeklő lakossági fórumain oktatták ki és illették kritikával az áruló mostosokat.

 

Csicsait Solymos és Rigó túl általános, inkább akadémiai beszélgetésbe illő lózungjai zavarták, szerinte ugyanis ezzel a semmitmondással és általános beszéddel a Mostosok nem fogják tudni megszólítani az embereket.

 

Csicsai és Érsek Solymoséknak: Ennek nincs értelme

hirdetes_starlux810x300

 

Majd jött Érsek Árpád, aki koalíciós potenciálról, a kormányra kerülés fontosságáról beszélt, melynek lehetősége a hidasok számára fényévekre van. Elmondta azt is, hogy a választó nem szereti, ha elveszik a szavazata. Ezért inkább a biztosra szavaz, azokra, akiknek esélyük van a parlamenti bejutásra. Amivel lényegében végleg leírta a Modrí – Most-Híd listáját, hiszen már a vegyespárt egyik alapítója is úgy látja, hogy ennek így most semmi értelme.

 

A mikrofonnál Csicsai Gabriel. mellette Érsek Árpád. Kép forrása: youtube, reprofoto

 

Ugyanígy látja a listavezető és pártelnök Mikuláš Dzurinda is, aki feltételezhetően már a visszalépés feltételeiről tárgyalt az egyik pozsonyi szállodában a Progresszív Szlovákia elnökével, Michal Šimečkával.

 

Visszalép a Modrí, Most-Híd és a Magyar Fórum? Egy árulkodó fotó és Richard Sulík félmondata szerint előfordulhat

 

Mindezek ellenére Solymos, Rigó, és Bugár Béla váltig hangoztatja, hogy „nem adják fel az együttműködést”. Pedig a vak is látja, hogy már együttműködő partnerból sem maradt senki a számukra. Ez már semmi másról nem szól, csak a rombolásról. A magyarok megosztásáról, a parlamenti bejutásra egyedüli magyar pártként esélyes Szövetség esélyeinek a gyengítéséről.

 

Ezt tartsa hát szem előtt minden jelenleg még Modrí – Most-Híd szavazó.  Erre a felmérések szerint szinte mérhetetlen bandára ugyanis minden jel szerint már csak azok szavaznak, akik még őrzik emlékét annak, hogy anno, a hatalmon levők ideje alatt hogyan lehetett támogatásokhoz jutni.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 26 olvasónak tetszik ez a cikk.