Nyitókép: Körkép.sk

 

Feladják, nem adják? A Modrí – Most-híd visszalép, hallani úton útfélen. Mikuláš Dzurinda és Solymos László szinte mérhetetlen pártalakulata, a Modrí – Mosd-Híd keresi a menekülőutat a közelgő választási megmérettetés előtt. Az igazság órája vészesen ketyeg, a nép szeptember 30-án a magyarság árulóinak is kiállítja a bizonyítványt.

 

Érzi ezt a tapasztalt Mikuláš Dzurinda, érzik ezt a Most-Híd öregjei, egykori alapítói is. Konkrétan a Most-Hídtól már eltávolodott Csicsai Gabriel, illetve Érsek Árpád is. Utóbbiak élő adásban, a Solymos-Rigó kettős szinte senkit nem érdeklő lakossági fórumain oktatták ki és illették kritikával az áruló mostosokat.

 

 hirdetes_300x300  

Csicsait Solymos és Rigó túl általános, inkább akadémiai beszélgetésbe illő lózungjai zavarták, szerinte ugyanis ezzel a semmitmondással és általános beszéddel a Mostosok nem fogják tudni megszólítani az embereket.

 

Csicsai és Érsek Solymoséknak: Ennek nincs értelme

 

Majd jött Érsek Árpád, aki koalíciós potenciálról, a kormányra kerülés fontosságáról beszélt, melynek lehetősége a hidasok számára fényévekre van. Elmondta azt is, hogy a választó nem szereti, ha elveszik a szavazata. Ezért inkább a biztosra szavaz, azokra, akiknek esélyük van a parlamenti bejutásra. Amivel lényegében végleg leírta a Modrí – Most-Híd listáját, hiszen már a vegyespárt egyik alapítója is úgy látja, hogy ennek így most semmi értelme.

 

A mikrofonnál Csicsai Gabriel. mellette Érsek Árpád. Kép forrása: youtube, reprofoto

 

Ugyanígy látja a listavezető és pártelnök Mikuláš Dzurinda is, aki feltételezhetően már a visszalépés feltételeiről tárgyalt az egyik pozsonyi szállodában a Progresszív Szlovákia elnökével, Michal Šimečkával.

 

Visszalép a Modrí, Most-Híd és a Magyar Fórum? Egy árulkodó fotó és Richard Sulík félmondata szerint előfordulhat

 

Mindezek ellenére Solymos, Rigó, és Bugár Béla váltig hangoztatja, hogy „nem adják fel az együttműködést”. Pedig a vak is látja, hogy már együttműködő partnerból sem maradt senki a számukra. Ez már semmi másról nem szól, csak a rombolásról. A magyarok megosztásáról, a parlamenti bejutásra egyedüli magyar pártként esélyes Szövetség esélyeinek a gyengítéséről.

 

Ezt tartsa hát szem előtt minden jelenleg még Modrí – Most-Híd szavazó.  Erre a felmérések szerint szinte mérhetetlen bandára ugyanis minden jel szerint már csak azok szavaznak, akik még őrzik emlékét annak, hogy anno, a hatalmon levők ideje alatt hogyan lehetett támogatásokhoz jutni.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 26 olvasónak tetszik ez a cikk.