Nyitókép: sita

 

A nyomozók vádemelést javasolnak Gál Gábor, a Most-Híd korábbi igazságügyi minisztere ellen. A rendőrség szerint Gál még parlamenti képviselőként 50 ezer euró kenőpénzt fogadott el. Az Aktuality.sk úgy tudja, hogy hétfőn (9.11.) az ismert pozsonyi ügyvéd, Ján Gajan tanúskodott Gál ellen, aki azonban elutasítja bűnösségét.

 

A portál szerint Gajan a Szlovák Földalapnál kialakított korrupciós rendszerről tett vallomást, melyben Martin Kvietik oligarcha és Gál Gábor lehettek a szálak mozgatói.

 

Az Aktuality Gajan vallomására hivatkozva leírta, hogy Gál 50 ezer euró kenőpénzt vett át irodájában. Az ügyben még nyáron ért véget a nyomozás, a vizsgálótiszt pedig vádemelést javasolt a most-hidas politikus ellen.

 

 hirdetes_300x300  

Mint ismert, Gál Peter Pellegrini kormányának igazságügyi minisztere volt. Jana Tökölyová, a Főügyészség szóvivője megerősítette, hogy két személy ellen érkezett vádemelési javaslat a Speciális Ügyészségre.

 

Gál a botrány kirobbanása óta tagadja, hogy szerepe lett volna a kenőpénz elfogadásában, a 363-as paragrafusra hivatkozva korábban meg is támadta a meggyanúsítását, de a Főügyészség szerint a nyomozás során feltár bizonyítékok elegendő alapot szolgáltatnak a vádemeléshez.

 

Breaking news: Korrupció! A NAKA megvádolta Gál Gábort, a Szövetség Most-Híd platformjának tagját

 

Kolíková nem lepődött meg azon, hogy a volt most-hidas minisztert, Gál Gábort korrupcióval vádolták meg

 

spravy.rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.