Nyitókép: Igor Matovič Fb-live, reprofoto

 

Robert Kaliňák rátámadt Igor Matovičra, az OĽaNO politikusának saját gépkocsijában. A két politikus ökölcsapásokkal, rúgásokkal adott nyomatékot véleményének. A rendőrségnek kellett beavatkoznia.

 

Nem akármilyen történések zajlottak a Smer ma reggeli sajtótájékoztatójának helyszínén. Az ellenzéki párt sajtótájékoztatót hívott össze a migrásnhelyzet megoldására szolgáló javaslataik prezentálása érdekében. A nyilvános sajtóeseményre Igor Matovič (OĽaNO) is megérkezett egy körbematricázott terepjáróval, melyen a „mi nem adjuk el Önöket a maffiának” felirat szerepelt.

 

 hirdetes_300x300  

 

Hangszórókkal felszerelt gépkocsijából elkezdte szembesíteni a Smert saját korábbi döntésével. Egészen pontosan azzal, hogy a jelenlegi problémát a migránsok körül a Smer okozta, akik 2018. március 13-i javaslatára anno elfogadásra került az az eljárás, mely a mostani problémát okozza. A Smer akkori döntésének köszönhetően köteles a rendőrség kiadni azt a menlevelet minden migránsnak, amely iránt nagy az érdeklődés. Ezért van annyi illegális migráns jelenleg a magyarlakta területeken, ez okozza a jelenlegi problémát.

 

Hogy alakult ki a verekedés?

 

Miközben Matovič a mikrofonjába ordítozott, a Smer egyik embere előbb letépte a gépkocsiról a hangszórót, amit Matovič igyekezett visszaszerezni. Ahogy lehúzta az ablakot és kinyitotta az ajtót, Robert Kaliňák korábbi belügyminiszter rátámadt. Dulakodásuk verekedésbe fulladt. Igor Matovič láthatóan védekezett, melynek során a lábait is használta. Dulakodásuk közepette a Kaliňák mellett álló egyik smeres szereplő közben két ökölcsapással arcul is ütötte Matovičot.

 

 

 

 

 

„Te basztard, Ti okoztátok a mostani problémát. Ennyire nyíltan hazudtok az embereknek? Ti fogadtátok el azt a papírt, ami miatt a migránsok most ide járnak”

 

– mondogatta az OĽaNO elnöke a jelenlévők füle hallatára. Az egész eseményt élőben közvetítette a pártja saját Fb-oldalán.

 

 

„Hétfőn a parlamentben szavazhattatok volna a módosításról, mely megoldást kínál, de nem jöttetek el. Szétloptátok az országot, most meg tetszelegtek?”

 

– kiabálta Matovič. A konfliktusnak végül a kiérkezett rendőrök tudtak nagy nehezen véget vetni.

 

 

A részleteket lásd az alábbi videón, illetve képgalériánkban:

 

 

A migrástémáról és a problémáról, ami miatt a bevándorlók ellepték Dél-Szlovákiát, itt írtunk bővebben, alább pedig a Szövetség jelöltjének, Nagy Józsefnek megoldási javaslata a helyzetre, még a probléma kirobbanásának idején:

 

Parlament: A Smer és a Hlas bujkál, hogy helyrehozza saját hibáját a migránsokkal kapcsolatban

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.