Nyitókép: OĽaNO/Facebook/screenshot

 

Jaroslav Haščák, a Penta befektetési csoport egyik tulajdonosa azt várja a rendőrségtől, hogy büntetőeljárást indít korrupciós, illetve egyéb bűncselekmények miatt, amit az a személy követett el, aki az OĽANO vezetőjének, Igor Matovičnak felajánlott Richard Sulík (SaS) mobiltelefonos üzenetváltását, amiért egymillió eurót követelt. Szerinte a rendőrségnek Matovič ellen is fel kellene lépnie, mert nem tett feljelentést a bűncselekményről. Hasčák véleményét az ügyvédje, Martin Škubla közölte.

 

„Jelenleg azt tudtuk meg a volt miniszterelnöktől, hogy azt a személyt, aki egymillió eurós, valószínűleg korrupt ajánlatot adott neki, nemcsak hogy nem jelentette fel a rendőrségen (holott törvényi bejelentési kötelezettsége van, ellenkező esetben bűncselekményt követ el, amiért nem jelentette be a bűntettet), de állítólag kiválasztott privát üzenetekkel üzletelt vele”

 

– mondta Haščák.

 

 hirdetes_810x300  

Hščák megjegyezte, hogy tavaly decemberben Matovič bejelentette, hogy információi vannak Sulík feltételezett korrupciójáról, két hónappal később pedig úgy nyilatkozott, hogy a rendőrségen vallomást tett az ügyben. „A rendőrség ezután megerősítette, hogy foglalkoznak azokkal a gyanúkkal, amelyekről Igor Matovič beszélt. Ezért felszólítom a rendőrséget, hogy Igor Matovič sajtótájékoztatójára tekintettel tájékoztassák a nyilvánosságot nyomozásuk eddigi eredményeiről“ – tette hozzá

 

Matovič vasárnap közzétett egy kivonatot Sulík és Haščák állítólagos 2020 őszi kommunikációjából. Az OĽaNO elnöke szerint Haščák szeptember végén, október elején írt Sulíknak, az akkori miniszterelnök-helyettesnek arról, hogy hülyeségnek és meggondolatnak tartja az állami Általános Egészségbiztosító utófinanszírozását, ezután Sulík olyan érveket kért a vállalkozótól, amelyekkel a kormányülésen is előállhat. Matovič szerint az érveket Jana Bittó Cigániková is megkapta, aki számára Sulík ezt követően teret biztosított azok prezentálására. Állítása szerint ezért cserébe a Penta befektetési csoport tulajdonában lévő médiumok „kedves kis PR-t“ biztosítottak Cigánikovának.

 

Matovič szerint Haščák irányította Sulíkot, instrukciókkal láthatta el az SaS elnökét

 

Matovič kifejtette, Sulík kommunikációjának teljes leiratáért egymillió euróért ajánlottak fel neki, de nem fizetett semmit, mert csak a Haščákkal készült üzenetváltás másolatát kérte. Sulík nem volt hajlandó kommentálni az állítólagos üzenetek tartalmát. Emlékeztetett arra, hogy sem neki, sem az SaS-nek nincsenek korrupciós ügyei.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!