Nyitókép: SITA

 

Jaroslav Naď (Demokrati) volt védelmi miniszter Robert Kaliňák (Smer-SD) első lépéseit kommentálta a védelmi minisztérium élén, akit nem kímélt a kritikáktól. Naď nemrég jelentette be, hogy ő lesz Jana Černochová cseh védelmi miniszter új tanácsadója. Azt a találgatást azonban visszautasította, hogy ez Szlovákiából való elmenekülését jelentené.

 

„Legtöbbször Szlovákiában leszek, és pontosan megbeszélt időpontokban megyek Prágába egy körútra vagy néhány napra” – magyarázta a volt védelmi miniszter a közösségi oldalán közzétett videóban.

 

Arra a felvetésre, miszerint a cseh miniszter tanácsadójaként a tárgyalásokon egy asztalhoz ül-e az új védelmi miniszterrel, Robert Kaliňákkal, az exminiszter szűkszavúan annyit mondott, hogy elsősorban a miniszter asszony külügyi tevékenységében fog részt venni. Amikor viszont Kaliňák első lépéseinek értékelésére került sor a védelmi tárca élén, megeredt a nyelve.

 hirdetes_300x300  

 

„Minden lépése katasztrófa” – szögezte le Naď a védelmi minisztérium kapcsán, kitérve a személyi változások témájára is. Bírálta, hogy Kaliňák a „csúcszakértő” Marian Majer államtitkárt lecserélte a 30 éves Igor Melicherre.

 

Naď arra is rámutatott, kíváncsi arra, hogy Kaliňák új védelmi miniszterként kér-e biztonsági átvilágítást. „Szigorúan titkos biztonsági átvilágítást kértem, amint átvettem a tárcát, hogy felelősségteljes legyek a NATO-n belüli szövetségesekkel szemben” – mondta Naď.

 

Az exminiszter kitért Kaliňák Guatam Rana amerikai nagykövettel folytatott találkozójának témájára is, amely információi szerint teljesen másképp zajlott, mint ahogy Kaliňák beszámolt róla. „A külvilágnak megpróbálta eljátszani, hogy milyen kemény volt, de a találkozón a földig meghajolt” – jelentette ki Naď.

 

Kaliňák: Az USA-val kötött védelmi megállapodást módosítani kell

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!