Nyitókép forrása: SITA/Milan Illík

 

Igor Matovič, a Slovenskora átkeresztelt OĽANO elnöke csütörtökön felajánlotta Peter Pellegrini házelnöknek, hogy lemond parlamenti mandátumáról, de van két feltétele. Matovič ezzel próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy a smeres Ján Mažgúttal folytatott parlamenti dulakodása miatt a házelnök korlátozta a sajtó mozgásterét az épületben.

 

Matovič csütörtökön délután bejelentette a sajtónak, hogy lemond parlamenti mandátumáról, ha és amennyiben

 

  • a kormány még az idén karácsonyig bevezeti a 13. nyugdíjat az öregségi, rokkantsági és özvegyi nyugdíjban részesülő idősek számára, méghozzá 640 euró értékben,
  • és egyúttal megmarad a legutóbbi választott kormány idején bevezetett szülői bónusz intézménye.

 

Szinte biztos, hogy egyik feltétel sem fog teljesülni, nemhogy egyszerre mindkettő. Erik Tomáš (HLAS) munkaügyi miniszter már bejelentette, hogy a teljes értékű 13. nyugdíj bevezetésére leghamarabb jövőre kerülhet sor, és 606 euró körül fog mozogni az értéke (teljesen pontos értéket majd az idei éves átlagnyugdíjból számolnak ki).

 hirdetes_810x300  

 

A másik feltétel pedig azért nem teljesül, mert a 13. nyugdíj bevezetéséhez szükséges források egy jelentős, 315 millió eurónyi részét épp a szülői bónusz átszervezéséből akarja összehozni a kormány.

 

Igor Matovič így hozott is ajándékot meg nem is.

 

Matovič és Mažgút incidense után Pellegrini korlátozta a média lehetőségeit a parlament helyiségeiben

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!