Nyitókép: rtvs

 

A pozsonyi Comenius Egyetem Bölcsészettudományi Karának több tucat újságíró-hallgatója tiltakozott a Szlovák Kormányhivatal előtt. A tüntetők Robert Fico kormányfő azon bejelentésére reagáltak, melynek során ellenséges médiának nevezte a Denník N-t, a Smet, az Aktuality hírportált és a Markíza Televíziót.

 

A diákok arra kérték a kormányfőt, hogy kérjen bocsánatot az újságíróktól. Felhívták a figyelmet az újságírók ellen irányuló egyre növekvő gyűlöletre.

 

A tüntetők közé kamerával kiment Fico tanácsadó testületének vezetője és Erik Kaliňák parlamenti képviselő is.

 

 hirdetes_300x300  

„Eredetileg nem akartunk beszélni, néma tiltakozásnak kellett volna lennie. Nagyon meddő vita volt, folyamatosan a szavunkba vágtak”

 

mondta az egyik résztvevő arról a vitáról, amit Erik Kaliňákkal és Robert Kaliňákkal folytattak a kormányhivatal előtt. A tüntetők úgy vélik, hogy a sajtó ilyen korlátozása csak a kezdet, ami cenzúráig vezethet.

 

Robert Fico közleményéből kiderül, hogy a fent említett szerkesztőségek kérdéseire nem fog válaszolni, azzal vádolja őket, hogy nem teljesítik kötelezettségüket az igaz hírközlést illetően, ezért megszakít velük bármiféle kommunikációt.

 

Először Fico még arról beszélt, hogy elveszi az érintett szerkesztőségek riportereinek akkreditációját a kormányhivatal eseményeire, de ez nem történt meg.

 

A kormányfőhöz hasonlóan Robert Kaliňák védelmi miniszter is jelezte, hogy nem fog kommunikálni az említett médiákkal.

 

Fico megszakította a kapcsolatot a liberális szlovák médiával

 

spravy.rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!