Nyitókép: Körkép.sk

 

A Szövetség-Aliancia már leadta a Smer – Hlas – SNS kormánykoalíciónak saját jelöltjét a kisebbségi kormánybiztosi posztra vonatkozóan. Ahogy azt a Körkép.sk előre beharangozta, ez a személy a dunaszerdahelyi születésű Horony Ákos jogvédő, helyi önkormányzati képviselő lett.

 

Forró Krisztián érdeklődésünkre vonatkozóan, hogy hol tart az új kormánybiztos kinevezésének folyamata, elmondta, hogy Horony Ákos valóban a Magyar Szövetség hivatalos jelöltje lett a posztra.

 

 hirdetes_300x300  

„Személyét leadtuk javaslatként a kormánykoalíciónak, akivel kapcsolatban vagyunk. Várjuk a miniszterelnök reakcióját”

 

– mondta kérdésünkre Forró.

 

A Körkép.sk a napokban Robert Ficot is megkérdezte a témában, akitől azt a választ kapta, hogy az új szlovák miniszterelnök várja a Szövetséggel való kapcsolatfelvételt a poszt betöltésével kapcsolatban.

 

Hogy a leváltott Bukovszky László után ismét magyar nemzetiségű kormánybiztosa lehet Szlovákiának, azt a szlovák és a magyar kormányfő előzetes megegyezése értelmében a Szijjártó Péter magyar külgazdasági- és külügyminiszter járta ki legutóbbi pozsonyi látogatása során, amikor az új szlovák kormánykoalíció tagjaival találkozott.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.