Nyitókép forrása: SITA/Milan Illík

 

A Munka-, Szociális- és Családügyi Minisztérium nem folytatja az együttműködést a Nyílt Társadalom Alapítvány által vezetett NGO-ernyőszervezettel, amely eddig az ukrán menekültek integrációjában működött együtt a minisztériummal. Ezt Erik Tomáš (HLAS) munkaügyi miniszter jelentette be csütörtökön.

 

Az elsősorban progresszív körökbe tartozó nem kormányzati szervezeteket tömörítő ernyőszervezettel még Zuzana Čaputová által kinevezett Ódor Lajos-féle szakértői kormány idején kötött a minisztérium szerződést. Az integrációs projekt keretében eddig 16 millió eurót költöttek el.

 

Hamarosan azonba változni fognak az elosztási szabályok és a kiválasztott NGO-k köre is. Az Európai Szociális Alaptól érkező forrásokat a jövőben közvetlenül a települések és önkormányzatok kapják meg, az összeg egy része felett a civil szféra fejlesztéséért felelős kormánybiztos rendelkezik.

 

 hirdetes_300x300  

„A Polgári Társadalom Fejlesztéséért Felelős Kormánybiztosi Hivatal választja ki azokat a polgári társulásokat, amelyek részt vehetnek a projektben, a kiválasztás folyamata figyelembe veszi az Európai Bizottság javaslatait. A kedvezményezettek kizárólag szlovák állampolgárok lehetnek, akik a pénzt színvonalas és hatékony integrációs tevékenységre fordítják”

 

fogalmazott a miniszter.

 

A korábbi, progresszív kedvezményezetti kör gyanús pénzmozgásoktól sem mentes tevékenységéről ebben a cikkünkben olvashat. A kedvezményezettek körébe tartozott az egykori kormánypárt, az atlantista-liberális Demokrati alelnökének szervezete is, amely 3,5 millió euró támogatásban részesült (hónapokkal az előrehozott választások előtt…).

 

Gyanús pénzmozgások az államkasszától a Soros-alapítványig

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.