Nyitókép forrása: SITA/Diana Černáková

 

Az állami Slovensko IT vállalat élére a HLAS által kijelölt vezetők elkezdték leépíteni a cég munkaerőállományát. A Slovensko IT-t még Veronika Remišová helyettes miniszterelnök idején alapította az állam – írja a progresszív Denník N.

 

A céggel megállapodás (dohoda) alapú munkaviszonyban lévők száma 80-ról 40-re csökkent. A több száz alkalmazottat egyelőre nem fenyegeti tömeges elbocsátás, ám mindegyikük szerződését megvizsgálják.

 

Remišová utódja, Rochard Raši beruházásokért felelős miniszter kijelnetette, hogy a korábbi vezetés többször is visszaélt helyzetével, zsíros jutalmakat vettek fel, miközben a cég hónapokig vegetált, mert nem kapott semmilyen megrendelést, az alkalmazottak után elfizetendő járulékokkal pedig elmaradtak és 80 ezer eurós tartozást halmoztak fel. Raši nem zárta ki a büntetőfeljelentés lehetőségét sem.

 

 hirdetes_300x300  

Mi azért hozzátesszük, hogy a Slovensko IT 2020-ban jött létre, az abban az évben, amikor a németországi Wirecard csődöt jelentett, miután kiderült, hogy nem vallottak be 1,9 milliárd eurónyi hiányt a mérlegfőből, a hiányzó pénzt lenyúlásáért pedig egy Oroszországnak kémkedő, cseh származású osztrák állampolgárt tettek felelőssé. A botrány magával sodorta kassai leányvállalatát, amely 400 alkalmazottat foglalkoztatott. Ezek többségét szívta fel a Slovensko IT – most megint bizonytalanná vált helyzetük.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!