Nyitókép: TA3, reprofoto

 

Jövő hét elején az ellenzék benyújtja az Andrej Dankoval (SNS)  szembeni bizalmatlansági indítványt. A parlament így saját alelnökének leváltásáról tárgyalhat. Andrej Danko, ahogy arról a Körkép.sk is beszámolt, csütörtök éjjel karambolozott, nekiment egy jelzőlámpa-oszlopnak, majd elhajtott a helyszínről. Meg nem erősített hírek szerint Dankot a baleset előtt saját testőrei vitték haza ittas állapotban. Ő ezt követően autóba ült és elhajtott otthonról, de nem jutott messzire.

 

A rendőrség a helyszínelést követően nyomozta ki a tettest, sajtóhírek szerint Danko a kiérkező rendőrökkel szemben is arrogánsan, kioktatóan viselkedett. Hogy alkohol befolyása alatt állt-e, nem tudni. A rendőrség arról sem tájékoztatott, végeztek-e alkoholszondás ellenőrzést a politikuson.

 

Mária Kolíková a TA3 Politikában című vasárnapi műsorában elmondta, hogy mivel Danko nyilvánvalóan nem képes személyes felelősséget vállalni tettéért, az ellenzék várhatóan megkísérli leváltani a törvényhozás alelnökét.

 hirdetes_810x300  

 

Danko számára rosszkor jött a botrány, hiszen pártja őt tervezte indítani az idei államfőválasztáson. A pártelnök kilátásba helyezte azt is, hogy saját maga vezetné az SNS jelöltlistáját az Európai Parlamenti választásokon.

 

Koalíciós kollégái közül Peter Pellegrini (Hlas-SD), akit Danko napok óta keményen támad, Danko lemondására szólított fel. Robert Fico (Smer) miniszterelnök ellenben kiállt az SNS vezetője mellett.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: Andrej Danko SNS TA3

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!